Petak, 12. veljače 2016.
Bez iznenađenja

IZBORI 2013 Gari Cappelli ide po treći gradonačelnički mandat u Malom Lošinju

Gari Cappeli / Foto Ira CUPAĆ MARKOVIĆ
Gari Cappeli / Foto Ira CUPAĆ MARKOVIĆ
Autor: Ira Cupać Marković
Objavljeno: 7. ožujka 2013. u 19:56

Većina stvari iz ranijih naših planova i programa je realizirana, a i sada, gdje god se krene, nešto se radi. Tu su, među ostalim, Riva Priko, Poljana, vodovod za Ilovik, kanalizacijski sustav Velog Lošinja i mnogi drugi projekti, kaže predsjednik lošinjskog HDZ-a Anto Nedić 

MALI LOŠINJ   Jednoglasnom odlukom članova Gradskog odbora HDZ-a i uz prisutnost predstavnika svih temeljnih mjesnih ogranaka kao i mladeži stranke, Gari Cappelli bit će kandidat HDZ-a za lošinjskog gradonačelnika, pa će ova predizborna kampanja biti i Cappellijeva treća utrka za čelno mjesto najvećeg otočnog grada. U kampanji će se upravo učinjeno u protekla dva mandata najviše koristiti, jer kako kaže predsjednik HDZ-a Anto Nedić, na Lošinju je većina stvari iz ranijih planova i programa realizirana, a i sada, gdje god se krene, nešto se radi. Tu su, među ostalim, Riva Priko, Poljana, vodovod za Ilovik, kanalizacijski sustav Velog Lošinja i mnogi drugi projekti. 

   – Mi ćemo za učinjeno, ali i neučinjeno u proteklom razdoblju građanima položiti račune i do 15. travnja predstaviti program od 2013. do 2017. godine. Uz razrađene razvojne planove program će biti obilježen brigom za čovjeka s naglašenom socijalnom komponentom. U njemu će naći mjesto obitelji bez stana, nezaposleni, umirovljenici, osobe s invaliditetom i najmlađi. Uvjereni smo da nikakve politikantske igre, brojne anonimne prijave protiv naših čelnika i dnevno-politička podmetanja neće utjecati na percepciju Lošinjana o postignućima i ostvarenim rezultatima u proteklom periodu. HDZ kao najvažniju zadaću ima dovršiti započete projekte, pripremiti turističku sezonu i pokrenuti sve pripremljene projekte, naročito one koji se odnose na stanogradnju, kaže Nedić. 

Na pitanje da li se odugovlačilo s isticanjem Cappellija kao njihovog kandidata za gradonačelnika, jer se nagađalo i govorkalo među građanima da se on distancirao od stranke, Nedić kaže da se s isticanjem kandidature nije odugovlačilo, jer se HDZ-u nije ni žurilo, s obzirom da gradonačelnik mandat ima do 19. svibnja. 

   – Cappelli je član stranke od početka devedesetih, bio je naš kandidat za gradonačelnika 1997. godine, pa ponovno 2005. i 2009. godine. Dva mandata dobili smo zajedno, trenutno obnaša dužnost dopredsjednika HDZ-a Primorsko-goranske županije te predsjednika Odbora za turizam HDZ-a. Krize u lošinjskom HDZ-u nema. Mi smo u odnosu na druge stranke koje su u opoziciji na Lošinju u drugačijoj poziciji i nismo pod presingom izbora, već smo usmjereni na provedbu brojnih projekata koji su u tijeku i koje planiramo realizirati, kaže Nedić.

– U tijeku su pregovori s potencijalnim partnerima, a zna se koje su nama bliske stranke, HKDU, HSS, zapravo razgovaramo sa svima osim s SDP-om, kaže Nedić koji na pitanje pregovaraju li i sa HNS-om odgovara – zašto ne? Međutim, na upit da li je kao potencijalni partener s obzirom da mogu svi osim SDP-a dobrodošao i HSLS, posebno stoga što je njihov predsjednik Rudolf Ivković u prethodnom mandatu bio i Cappellijev zamjenik, Nedić kaže: 
   – To bi bilo neozbiljno od naše strane, a još više od Ivkovića i HSLS-a, jer već dvije godine ta stranka sustavno u javnosti iznosi neistine o našem radu.

Komentari

9
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • El Gallo
  El Gallo   Objavljeno: 23. travnja 2013. u 16:01

  Pancho ako ne znaš o čemu se radi onda bolje nemoj ovdje trkeljat i jest govna! Kakva Carolina sad? Je li ti znaš što je Karolina? Čikat, ovo ono? Očito ne znaš, zato ti nije ni mjesto ovdje.

 • Pancho Pancho
  Pancho Pancho   Objavljeno: 13. ožujka 2013. u 19:53

  BRKO JEDE GOVNA,SKUPA SA TOBOM.

 • Montebaston
  Montebaston   Objavljeno: 12. ožujka 2013. u 8:02

  Brko točno kaže, Mihajlo je kupio sve najljepše vile, i sve osobe koje imaju vlasti u Lošinju, uključujući Jadranku

 • Montebaston
  Montebaston   Objavljeno: 12. ožujka 2013. u 8:02

  Brko točno kaže, Mihajlo je kupio sve najljepše vile, i sve osobe koje imaju vlasti u Lošinju, uključujući Jadranku

 • barba kirac
  barba kirac   Objavljeno: 10. ožujka 2013. u 13:49

  Bravo , prvo na odluci da se ponovno i to po treći put kandidira za Gradonačelnika Malog Lošinja , iliti otoka Lošinja i pol Cresa . Gledajući sa distance od 40 milja , i prateći Garijev rad , me pari da bi ga trebalo opet zibrat jer je to zamerital. Ni trdi Hdzovac , je školovan sa iskustvom i konačno je shvatil da će najviše napravit za Lošinj/Cres baš u funkciji Gradonačelnika , jer je ukapio da svi njegovi izleti , ja bih rekao zaleti u visoku politiku nisu urodili plodom , jer ipak je u duši Bodul , a ne tamo neki populist i hadezovac. Bravo Gari , sigurno imaš moj virtualni glas, jer Lošinj su dobri mirni ljudi , lijepi otok , dobra klima i prekrasno more .

 • nightlooser
  nightlooser   Objavljeno: 10. ožujka 2013. u 12:20

  samo ako ne odmogne Borić ...

 • brko1
  brko1   Objavljeno: 9. ožujka 2013. u 9:20

  Pomoći ćemu Rusi iz Karoline.

  • Pancho Pancho
   Pancho Pancho   Objavljeno: 11. ožujka 2013. u 19:50

   Carolina je u USA koliko ja znam,kakvi Rusi iz Caroline,brko znaš li geografiju,Rusi su iz Rusije.

 • Pancho Pancho
  Pancho Pancho   Objavljeno: 7. ožujka 2013. u 21:02

  Gari imaš moj glas odmah ,i neka je sa srečom,Pančo.