Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4n
Sutra: 4° 4° 4n
13. prosinca 2019.
Četvrto izdanje

Fešta od sira u petak i subotu u Kolanu. Saznajte kako se radi svjetski poznati paški sir

Foto Fešta od sira u Kolanu
Foto Fešta od sira u Kolanu
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2018. u 14:24 2018-08-27T14:24:51+02:00

Na dane fešte posjetitelji će imati priliku posjetiti sve sirane i OPG-ova u razdoblju od 15 do 17 sati

KOLAN Četvrta fešta od sira u Kolanu bit će održana u petak, 31. kolovoza i subotu, 1, rujna, na Trgu kralja Tomislava U Kolanu. Otvorenje je u petak u 17 sati bogatim izložbenim programom sira i ostalih vrhunskih delicija izlagača.

- Očekuje vas nezaboravan događaj na kojem ćete počasiti svoje nepce, rasplesati tijelo i uživati u bogatom programu koji za vas pripremamo, poručuju organizatori.

U subotu u 10 sati u prostorijama Općine Kolan, dvorani na katu, bit će upriličena upriličena stručna tribina "Zaštita paškog sira zaštitnom oznakom izvornosti".

U isto vrijeme počinje i dječja radionica izrade ovčica u knjižnici Š. Š. Ivanov u Kolanu. U 18 sati slijedi edukativna tura kroz Kolanjsko polje, a mjesto okupljanja je knjižnica Š. Š. Ivanov u Kolanu. Tura će trajati oko dva sata, a sudionike po povratku čeka prigodna zakuska.

Na dane fešte posjetitelji će imati priliku posjetiti sve sirane i OPG-ova u razdoblju od 15 do 17 sati te vidjeti kako se radi i čuva svjetski poznati paški sir.

Kako bi doživljaj bio još bolji, svi kolanski ugostiteljski objekti za pripremili su posebne prigodne jelovnike.

- Dođite u Kolan i uživajte u najpoznatijoj gastro deliciji otoka Paga, svjetski poznatom paškom siru, poruka je organizatora

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.