Zabava u Heliosu

Ema Batistić kraljica Lošinjskog karnevala

Ana Braškić

Prva pratilja je Martina Ružman, a druga Nikolina Stupičić



MALI LOŠINJ   Lošinjski karneval ima novu kraljicu, Emu Batistić koja je vještinama i maskom princeze Fione iz popularnog crtića Sherk pobijedila među devet djevojaka koliko ih se prijavilo na izbor o organizaciji Lošinjskog karnevala.


Kako svaka prava kraljica ima i pratilje, za Emine su odabrane Martina Ružman kao prva i Nikolina Stupičić kao druga. Ovim izborom od lente se oprostila prošlogodišnja kraljica Tea Olić, kojoj je društvo tijekom primopredaje titule činila »vječna kraljica« Lošinjskog karnevala, Klareta Sučić.


Foto Lošinjski karneval


Foto Lošinjski karneval





Kako doznajemo od predsjednika Lošinjskog karnevala, Edija Petrinića, odaziv na maškare je iz godine u godinu sve bolji, a da je izbor za Kraljicu postao tradicionalan dokazuje i činjenica da je Ema osma kraljica po redu.


Za titulu kraljice na plesu pod maskama organiziranom u restoranu hotela Helios borile su se još Natalia Antunović, Doris Dragoslavić, Emma Maljić, Paolina Matas, Petra Muškardin i Anamarija Šepl. Da bi došla do titule Kraljice lošinjskog karnevala, koju će nositi sve do sljedeće godine, Ema Batistić morala je odgovarati na duhovita pitanja, preskakati vijaču, plesati polku, govoriti »po domaću«, ali i pjevati na karaokama.


Znanja i vještine ocjenjivao je žiri koji je činilo čak šest članova. Sljedeće godine upravo će Ema braniti boje Lošinja na izboru za Kraljicu Riječkog karnevala. Teu Olić ove godine gripa je spriječila da se natječe.


Program Lošinjskog karnevala nastavio se jučer dječjom maškaranom zabavom na kojoj su odabrani princ i princeza, a sljedeće subote na rasporedu je Maremonada, utrka maškara i maškaranih plovila u lošinjskoj luci, na koju su organizatori izuzetno ponosni, a svake je godine sve više onih koji žele pokazati vještine sklapanja plovila i upravljanjem istih po moru.


U subotu 11. veljače udruga Karoca uz podršku Lošinjskog karnevala, organizira tradicionalnu Balinjeradu kada se ulicom braće Ivana i Stjepana Vidulića spuštaju maškarana vozila na dva, tri i četiri kotača.


Posljednji dan karnevala na Otoku vitalnosti jest na pusni utorak kada će u jutarnjim satima biti održana dječja karnevalska povorka, a u poslijepodnevnim velika karnevalska povorka i čitanje testamenta na središnjem lošinjskom trgu. Zadnja karnevalska zabava bit će održana također u hotelu Helios, a maškare će zabavljati Mauro Staraj i La banda.