''Volim Hrvatsku''

Eko akcija: Dvadesetak volontera čistilo podmorje luke Malinska

Sandy Uran



MALINSKAOpćina Malinska-Dubašnica i Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica organizirali su tradicionalnu eko akciju koja je imala za cilj čišćenje podmorja u sklopu akcije »Volim Hrvatsku za lipšu nam Dubašnicu 2016. « . U akciji je unatoč ne pretjerano lijepom vremenu sudjelovalo dvadesetak volontera. Ekološko-edukativna akcija čišćenja podmorja luke Malinska, riva u Malinskoj »Lastavica«, polučila je iznimno dobar rezultat. Naime, ove godine prikupljeno je puno manje odpadnog materijala, smeća, nego prethodnih godina, što ukazuje da su ljudi postali svjesniji i znaju da nije u redu bacati smeće u more, kazao je direktor TZ-a Općine Malinska – Dubašnica Nediljko Vučetić i pritom dodao kako ga to posebno veseli.


– Zadovoljan sam i što imamo podršku Općine Malinska-Dubašnica koja je uz TZ organizator akcije, ali isto tako moram naglasiti da veliku potporu imamo u Ronilačkom klubu Njivice.


U akciji su sudjelovali članovi Ronilačkog kluba 3. Maj, članovi Sportsko-ribolovne udruge Lastavica, barkarijoli, mladi iz Športskog streljačkog kluba DUB Malinska i Stolnoteniskog kluba Malinska-Dubašnica, ronioci RK Rijeka te članovi ŠRD Viševica iz Fužina i DVD Delnice te pojedinci, koji se svake godine pridružuju ovoj eko akciji naglasio je Vučetić. Nakon završetka akcije druženje sudionika nastavilo se u Konobi Nino gdje su podijeljene i zahvalnice.