Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Dramatično na Rabu

Dio Raba i dalje zatvoren: Koncentracija plina još ne pada, stvorio se eksplozivni plinski džep

Dio Raba i dalje zatvoren: Koncentracija plina još ne pada, stvorio se eksplozivni plinski džep
Dio Raba i dalje zatvoren: Koncentracija plina još ne pada, stvorio se eksplozivni plinski džep
Autor:
Objavljeno: 26. lipanj 2019. u 11:16 2019-06-26T11:16:39+02:00

Osamdesetak osoba iz tog dijela staroga grada je evakuirano i prostor je ograđen. Na mjestu događaja su vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća i nadležni inspektori, a razinu plina stalno provjerava specijalizirana tvrtka

Dio stare gradske jezgre Raba i dalje je zatvoren nakon što se plin iz oštećene instalacije proširio u tlo te se uklanjaju nakupljene količine, doznaje se u srijedu iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab koje obavlja taj posao, dok specijalizirana tvrtka stalno provjerava razinu plina.

Prema do sad dostupnim informacijama, propuštanje plina propan-butana primijećeno je u ponedjeljak navečer u Plovanovoj ulici u Rabu a uzrok je oštećenje plinske instalacije jednog hotela.

Osamdesetak osoba iz tog dijela staroga grada je evakuirano i prostor je ograđen. Na mjestu događaja su vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća i nadležni inspektori, a razinu plina stalno provjerava specijalizirana tvrtka.

Plin nakupljen u podzemlju i komunalnoj infrastrukturi se uklanja prirodnim putem, prozračivanjem ili prisilno, izvijestili su vatrogasaci. Propan-butan je opasan plin s niskom granicom eksplozivnosti pa je nužno pročisitti prostor prije otvaranja za građane i povratka stanara.

Još nije poznato koliko dugo će trajati sanacija.

Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba rekao je za N1 kako je situacija pod kontrolom.Kaže da je došlo do curenja plina i da će se stanje uskoro normalizirati. 

"Nema mjesta za paniku, zadovoljni smo reakcijom, sve smo napravili da naši ljudi i naši gosti i njihova imovina budu sigurni", poručuje Grgurić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.