Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Plaža

Creski kamp Kovačine po petnaesti put dobio Plavu zastavu

Creski kamp Kovačine po petnaesti put dobio Plavu zastavu
Creski kamp Kovačine po petnaesti put dobio Plavu zastavu
Autor:
Objavljeno: 22. svibanj 2018. u 10:48 2018-05-22T10:48:15+02:00

Plaža kampa Kovačine prva je creska plaža uključena u međunarodni ekološki program zaštite okoliša, poznat po simbolu plave zastave, čiji je primarni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom

CRES Plaža kampa Kovačine i ove je godine dobila Plavu zastavu, a na svečanosti u Njivicama dodijeljena joj je i Zlatna plaketa za petnaest godina vjernosti programu Plava zastava. Plaža kampa Kovačine prva je creska plaža uključena u međunarodni ekološki program zaštite okoliša, poznat po simbolu plave zastave, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom.

Priznanje je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja, ali i obavještavanja javnosti o brizi za more i obalni pojas, a turistima je Plava zastava često jedan od najvažnijih orijentira prilikom odabira njihove destinacije. Na to je podsjetio Ante Kulte, predsjednik udruge Lijepa naša, koordinatora Plave zastave u Hrvatskoj, te izrazio svoje veliko zadovoljstvo što i ove godine podiže Plavu zastavu u creskom kampu Kovačine koji kontinuirano ulaže u svoj okoliš, ponudu i infrastrukturu.

– Iznimno smo radosni i ponosni na ovo priznanje jer je to potvrda da naš trud i rad imaju rezultate. Prepoznali smo jedinstvene karakteristike prirodnog okruženja kao dobar temelj za sve programe koji imaju zadatak njegovati prirodu i održivi razvoj, a zadaća nam je da ga očuvamo i za buduće generacije. U našem poslovanju oduvijek pridajemo jednaku pozornost podizanju kvalitete sadržaja i usluga, kao i održavanju visokih ekoloških standarda. Ovo priznanje nam je iz godine u godinu dodatni poticaj za još bolji rad – izjavila je tom prigodom Nada Zidanšek, direktorica kampa Kovačine i upraviteljica plaže.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.