Uhodani program

Centar za kulturu: Zimsku scenu u Krku otvara Tarik Filipović s “Ćirom”

Mladen Trinajstić



KRK Krčki Centar za kulturu ovih dana započinje s još jednim izdanjem svog sad već uhodanog, zimskog djela kulturnih programa namijenjenih obogaćenju kulturne svakodnevice Krčana. Programom »Vama glumimo« koji kreće već tijekom jednog od nadolazećih siječanjskih vikenda i ovog će puta biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle koji će se, doznajemo od Maje Parentić, ravnateljice krčkog Centra za kulturu, sve do travnja odvijati svakog trećeg petka i subote u mjesecu. Kao i dosad, petci će biti rezervirani za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok su subotnja gostovanja posvećena djeci.


Kazališne predstave odigravat će se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane na Trgu krčkih glagoljaša.


Treća sezona programa »Vama glumimo« započinje 19. siječnja, od 19 sati, i to uspješnicom Satiričkog kazališta Kerempuh te ujedno i novim autorskim projektom glumca Tarika Filipovića koji se, nakon »Spektakluka« i »Magic Act Showa«, ovog puta publici predstavlja monodramom o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom »Ćiro«. U subotu, 20. siječnja, od 11 sati krčki će kulturnjaci na istom mjestu ugostiti i izvođače Scene Gorica koji će se malenim otočanima predstviti dječjom predstavom »Gospođica Neću«. U toj razigranoj i šarenoj predstavi (manijenjenoj mališanima starim četiri i više godina) čiju režiju potpisuje Leo Vukelić, glumit će Karmen Sunčana Lovrić, Lidija Kraljić Zavišić i Lovro Ivanković.




Ulaznice po cijeni od 20 kuna za dječje, odnosno 30 kuna za ostale predstave moći će se kupiti u Galeriji Decumanus u njezino redovno radno vrijeme te na ulazu u dvoranu, neposredno uoči početka programa.