Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 1n
Sutra: 24° 27° 2
26. svibnja 2018.
Biciklijada

Biking Krk - Feel Good! Prvomajski Đir po Puntu prva od šest biciklijada

Foto: Mladen Trinajstić
Foto: Mladen Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 29. travanj 2017. u 12:59 2017-04-29T12:59:17+02:00

Prvog svibnja od 9 sati iz centra Punta startat će skupno bicikliranje dvjema rutama, a bit će tu i test vožnje, yoga razgibavanja, izložbe bicikala, fritaje... Slijede ostali atraktivni biciklistički vikendi – u Dobrinju, Baški, Krku te, u završnici, početkom lipnja, po Malinskoj-Dubašnici

KRK Turistička zajednica otoka Krka pokrenula je ovih dana novu promotivnu kampanju nazvanu »Biking Krk – Feel good!«. Nova sveotočna akcija, jasno je već iz njena naziva, okrenuta je svim ljubiteljima bicikliranja, domaćim i stranim, a kojima Krčani uistinu imaju što ponuditi.

Pod zajedničkim se nazivnikom ovih dana tako počeo promovirati niz već uhodanih i tradicionalnih, ali i nekih novopokrenutih, sad napokon terminski usklađenih biciklističkih manifestacija kojima je, kako nam prenose iz krovne organizacije otočnog turizma, glavni cilj popularizacija aktivnog odmora na otoku Krku, ali jednako tako i obogaćivanje otočne turističke ponude u predsezonskom razdoblju.

Niz sadržaja

Planirani niz od šest bodulskih biciklijada započinje već idućih dana, prvomajskim rekreativnim Đirom po Puntu kada će, na sam Međunarodni praznik rada, od 9 sati iz centra tog otočnog mjesta startati skupno bicikliranje. Ovisno o odabiru, sudionici će se moći zaputiti onom 20 km dugom »obiteljskom« ili pak sportskom – deset kilometara duljom »trek« rutom.

Uz test vožnje, yoga razgibavanja, izložbe bicikala, fritaje sa šparogama, ističu organizatori, zabave neće nedostajati! U idućim svibanjskim tjednima, ističu najavljujući biciklističko proljeće na Krku predstavnici otočnog TZ-a, uslijedit će niz ostalih atraktivnih biciklističkih vikenda koji će biti upriličeni i u Dobrinju, Baški, Krku, a u završnici »Biking Krk« programa – početkom lipnja, i po Dubašnici, odnosno Malinskoj.

Nove otočne karte

– Svim ljubiteljima bicikliranja otok Krk pruža jedinstvenu »kulisu«, i to od onih uz more, pa sve do vožnji koje se odvijaju brdskim krajolikom koji nalikuje mjesečevoj površini – naglasila je direktorica TZO-a Krka Majda Šale, ne zaboravljajući spomenuti da su i ove godine biciklističke manifestacije dobrim dijelom stopljene s nizom zabavnih, odnosno enogastronomskih manifestacija.

Mreža krčkih šetnica i biciklističkih staza već se godinama sustavno uređuje i obilježava te danas, nastavlja direktorica Šale, obuhvaća impresivnih 600-tinjak kilometara. Pridodaju li se tim stazama i one cestovno-asfaltne »trase«, broj kilometara koji je na raspolaganju biciklistima još je i veći, konstatiraju predstavnici otočnog TZ-a koji su, s ciljem predstavljanja izuzetno zanimljive i atraktivne krčke biciklističke infrastrukure, nedavno izradili te javnosti predstavili nove, besplatne otočne biciklističke karte kojima je objedinjena cjelokupna mreža bodulske dvokotačne ponude.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka