Obitelj Kapetanović ušla u veliku investiciju na izvrsnoj lokaciji

Prelučki Milde Sorte postaje vrhunski hotel »Navis Opatija«

Marina Kirigin

Hedonistički objekt koji će biti namijenjen uživanju gosta niknut će po projektu Idisa Turata i raspolagat će s »a la carte« restoranom, wellnessom s unutarnjim i vanjskim bazenom i sunčalištem – investitor Krunoslav Kapetanović koji zajedno sa svojom obitelji uspješno vodi hotel Villa Kapetanović u Opatiji 



PRELUK Nekadašnji nadaleko poznati disco klub »Milde Sorte«, mlađim generacijama poznat kao »Palladium«, a koji je zbog dugogodišnjeg nekorištenja oronuo i zarastao u graju, otišao je u povijest.


 Bageri su na terenu i nakon što završe pripremni radovi, na mjestu srušene diskoteke niknut će novi četverozvjezdani hotel » Navis Opatija« u vlasništvu poznate opatijske ugostiteljsko-hotelijerske obitelji Kapetanović.


Objekt koji će biti izgrađen na samom rubu obale prelučkoga zaljeva bit će novi opatijski turistički adut koji će proširiti i oplemeniti turističku ponudu grada i kraja, a za njegov izgled bio je zadužen riječki arhitekt Idis Turato.




Hotel će raspolagati s »a la carte« restoranom, wellnesom s unutarnjim i vanjskim bazenom, sunčalištem, a svi sadržaji bit će okrenuti moru. Bit će to jedan hedonistički objekt namijenjen isključivo uživanju gosta, istaknuo je investitor Krunoslav Kapetanović, vlasnik opatijskog hotela Villa Kapetanović koji se nalazi na opatijskoj Tošini, svega pola kilometra udaljenosti od Preluka. 


 Razvoj nautičkog turizma


– Izgradit ćemo vrhunski hotel koji će proširiti turističku ponudu Opatije i regije. Riječ je o kvalitetnom smještajnom kapacitetu za kakvim vapi ova destinacija i ovaj kraj i zato smo sigurni da ćemo napraviti dobar posao. Hotel je to koji će biti dovoljno dislociran, a čija je lokacija istovremeno izuzetno potentna i omogućuje i razvoj nautičkog turizma. Naši hotelski objekti, Villa Kapetanović i ovaj novi prelučki, bit će posve različiti, ali vezani u funkcionalnosti – objasnio je Kapetanović kojem se prilika da kupi ovaj prostor uz samo more i prema prostornom planu grada Opatije na tom mjestu izgradi hotel činila kao vrhunski izazov. 


  – Navis na latinskom znači brod, a mi smo Kapetanovići koji sada gradimo hotel uz samo more pa smo smatrali da ovaj naziv najviše pristaje našem novom objektu, govori opatijski hotelijer koji će u ovu investiciju uložiti šest milijuna eura, a čiji će izvođač radova biti GP Krk. 


  Vlasnici Ville Kapetanović 2003. godine proširili su turistički centar Opatije u predgrađe izgradnjom pansiona koji je 2010. godine proširen i pretvoren u hotel s 27 smještajnih jedinica, a da upravo u tom gradskom predgrađu ima mjesta za razvoj i realizaciju novih i sličnih investicija potvrđeno je ovim novim projektom koji bi se trebao biti dovršen do travnja 2015. godine, a koji će tada zasigurno oživjeti prelučki zaljev. 


 Korov umjesto ronilačkog centra


Podsjetimo, prostor nekadašnjega kluba Milde Sorte na Preluku, koji je nekoć bio u vlasništvu Grada Opatije, 2009. godine prodan je tvrtki Mediteran Trade koja je bila registrirana za široki spektar trgovačkih i uslužnih djelatnosti a koja je imala namjeru na toj lokaciji napraviti ronilački centar.


Međutim, do danas je taj prostor uglavnom stajao zarastao u »šipražje i draču«, a posljednji koji su podsjetili na činjenicu da je taj atraktivan prostor uz more pretvoren u smetlište, bili su opatijski ekolozi Žmergovci koji su na toj lokaciji proveli akciju čišćenja.


Kroz povijest, na ovoj je prelučkoj lokaciji bila spalionica smeća, no u drugom dijelu prošloga stoljeća stekla je najveću slavu kao jedna od najpoznatijih diskoteka na Jadranu. Potez obitelji Kapetanović zasigurno je jedan od onih koji bude nadu da se i u ova teška, krizna vremena isplati ulagati, ali koji govori i o modelu kako do uspjeha – a to je – zasući rukave i raditi.