Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
17. siječnja 2019.
Viseći most Turki-Grintovec

Nakon dva mjeseca probijen tunel za Kupsku magistralu

foto: M.KRMPOTIĆ
foto: M.KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 25. ožujak 2011. u 20:46 2011-03-25T20:46:57+01:00

Naredni poslovi vezani uz uređenje tunela (izolacija, betonska podloga, priprema za asfaltiranje i asfaltiranje) uslijedit će u predstojećim danima

TURKE  Nakon pedesetak dana radnici zagrebačkog »Viadukta« probili su u potpunosti 85 metara dug tunel kraj mjestašca Turki.

Završnom činu probijanja zadnjih metara svjedočili su i delnički gradonačelnik Marijan Pleše te predsjednik Gradskog vijeća Delnica Mladen Mauhar koji su istaknuli zadovoljstvo zbog činjenice što su dovršeni grubi radovi na do sada najsloženijem objektu na prometnici Gašparski most – Ložac te izrazili nadu da će nakon završetka poslova na ovoj dionici napokon, i to već ove godine, početi radovi i na završnoj dionici buduće Kupske magistrale, cesti od naselja Hrvatsko prema naselju Ložac.  

Stjepan Komšo, voditelj rudarskih radova u »Viaduktu« napomenuo je kako su od 3. veljače  na probijanju i uređenju tunela radile dvije ekipe od po 12 ljudi, a najveći problem bile su im niske temperature.

Naredni poslovi vezani uz uređenje tunela (izolacija, betonska podloga, priprema za asfaltiranje i asfaltiranje) uslijedit će u predstojećim danima i ovisno o vremenskim uvjetima trebali bi biti gotovi do početka ljeta kad će dionica Gašparski most – Ložac u dužini od 5,9 kilometara u cijelosti biti gotova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka