Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Natjecanje mladih pomoraca

Međunarodna regata pomorskih učilišta: Bakar 1 uzeo prvo mjesto. Drugi Kotor, treći Mali Lošinj

snimio Sergej Drechsler
snimio Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2018. u 17:30 2018-05-11T17:30:49+02:00

"Regata je postala velika tradicija naše škole. Sudjelovalo je dvanaest ekipa iz srednjih pomorskih škola i fakulteta. Za nas profesore ovo je prilika da razmijenimo iskustva u školskoj praksi, kao i da potičemo razvoj mornarskih vještina kod učenika i studenata." 

BAKAR - Ekipa Bakar 1 osvojila je prvo mjesto u muškoj konkurenciji na međunarodnoj regati pomorskih učilišta u mornarskom veslanju, koju već tradicionalno organizira Pomorska škola, ostavivši u finalu iza sebe ekipu Srednje pomorske škole Kotor.

Treće mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja, a u natjecateljskom dijelu nastupili su još i veslači GEPŠ Elektro in pomorska šola Portorož, Srednja pomorska škola Kotor, Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, Beograd, te I.S.I.S . Nautico – Galvani iz Trsta.

U ženskoj konkurenciji u natjecateljskom dijelu snage su odmjerile samo dvije ekipe, Pomorske škole Bakar i Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju Beograd, a pobjeda je pripala domaćim snagama. Učenice Pomorske škole Bakar u revijalnom su dijelu odmjerile snage sa studenticama Pomorskog fakulteta u Rijeci i izgubile. Revijalnu utrku u muškoj konkurenciji održali su studenti riječkog Pomorskog fakulteta i njihovi kolege iz Portoroža, a pobjeda je pripala Riječanima.

Organizatore i natjecatelje poslužili su i idealni vremenski uvjeti, a druženje učenika i studenata iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Crne Gore nastavljeno je tijekom čitavog jučerašnjeg dana. Ravnatelj Pomorske škole Bakar Gordan Papeš nije krio zadovoljstvo, istaknuvši kako je bakarska veslačka regata puno više od samog natjecanja.

– Regata je postala velika tradicija naše škole. Sudjelovalo je dvanaest ekipa iz srednjih pomorskih škola i fakulteta. Za nas profesore ovo je prilika da razmijenimo iskustva u školskoj praksi, kao i da potičemo razvoj mornarskih vještina kod učenika i studenata. Za njih je ovo, osim sporta, prilika za zabavu, druženje, te upoznavanje i toleranciju kulturnih razlika. Imaju priliku upoznati svoje kolege iz šireg okruženja, i to je puno važnije od natjecanja samog po sebi. Svi ovi mladi ljudi radit će iste poslove, sutra možda biti i kolege na brodu ili u nekoj tvrtki, a važno je da već sada stječu širinu i upoznaju jedni druge – kazao je Papeš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.