Prva HNL

Puljani u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika, povratnik u prvoligaško društvo nije imao šanse

Hina

Nogometaši Istre 1961 tijekom slavlja/Foto Instagram, Istra 1961

Nogometaši Istre 1961 tijekom slavlja/Foto Instagram, Istra 1961

Na 3-0 povisio je Matić u trećoj minuti nadoknade prvog dijela udarcem glavom nakon ubačaja Mlinara. U nastavku su gosti uspjeli tek ublažiti poraz nakon lijepog prodora i preciznog udarca VeljačePULA U posljednjoj utakmici 1. kola Prve HNL Istra 1961 je svladala povratnika u društvo najboljih Hrvatski dragovoljac s uvjerljivih 3-1 (3-0).


Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu kada je Istra 1961 povela sa 3-0 s dva gola Bandea (10, 16) i jednim Matića (45+3). Poraz gostiju ublažio je Veljača (90+3).


Domaći su u vodstvo stigli nakon što je Bande izbjegao zamku zaleđa, zatim prevario svog čuvara Majstorovića i poodio donji kut ne najbolje postavljenog Šubarića. Taj je pogodak provjeravan nekoliko minuta putem VAR-a no na kraju je sudac Zebec ipak pokazao na centar.
Nedugo po nastavku domaći su odlično kombinirali po desnoj strani, udarac Iličića je blokiran, no akciju je dobro pratio Bande i atraktivnim udarcem pospremio odbojanac u mrežu. Na 3-0 povisio je Matić u trećoj minuti nadoknade prvog dijela udarcem glavom nakon ubačaja Mlinara. U nastavku su gosti uspjeli tek ublažiti poraz nakon lijepog prodora i preciznog udarca Veljače u sudačkoj nadoknadi.