Nizozemsko prvenstvo

Luka Ivanušec zabio u gostujućoj pobjedi Feyenoorda kod Go Ahead Eaglesa

Hina

Luka Ivanušec/Foto Facebook Feyenoord

Luka Ivanušec/Foto Facebook Feyenoord

Ivanušec je igrao do 85. minute za Feyenoord koji je ovom pobjedom zadržao barem teoretske izglede za osvajanjem naslova



DEVENTER Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Ivanušec bio je strijelac za Feyenoord u 3-1 (2-1) gostujućoj pobjedi protiv Go Ahead Eaglesa u susretu 31. kola nizozemskog prvenstva.


Ivanušec je preciznim prizemnim udarcem u 33. minuti povećao prednost svoje momčadi na 2-0, a upravo je on bio najzaslužniji i za prvi gol na utakmici sedam minuta ranije. Naime, u 26. minuti Ivanušec je pucao s vrha kaznenog prostora, lopta je pogodila gredu od koje se odbila u leđa domaćeg vratara De Langea i završila u mreži. Taj je pogodak pripisan De Langeu kao autogol, ali sedam minuta potom Ivanušec je pucao praktički s istog mjesta i pogodio sam donji desni kut nemoćnog vratara.


Krajem prvog dijela Edvardsen je smanjio na 2-1 da bi Ueda u 69. zabio za konačnih 3-1.




Ivanušec je igrao do 85. minute za Feyenoord koji je ovom pobjedom zadržao barem teoretske izglede za osvajanjem naslova, sada ima 75 bodova, odnosno devet manje od vodećeg PSV-a iz Eindhovena koji je ranije u četvrtak s čak 8-0 kao gost nadigrao Heerenveen. PSV-u stoga u posljednja tri kola treba samo bod kako bi osigurao naslov.