Susjedski derbi

Pulski navijači su silno nabrijani na Rijeku, a igrači se žele osvetiti za šesticu s Rujevice

Roberto Car

Alen Grgić i Advan Kadušić/Foto PIXSELL

Alen Grgić i Advan Kadušić/Foto PIXSELL

Ove smo sezone najveći poraz doživjeli baš od Rijeke na Rujevici, onih 0:6, i želimo im sada uzvratiti - kaže desni bočni igrač Istre 1961 Advan KadušićRIJEKA Pulski navijači su »nabrijani« za susret koji Riječanima koji se bore za naslov, utakmica puno znači i domaćinima da se popnu na ljestvici i uzvrate Riječanima za dva poraza na Rujevici. Sve ima i bitnu dozu prestiža. Puljani igraju s Rijekom nakon Dinama.


– Dinamo ima Petkovića u napadu i Baturinu u sredini, a Rijeka ima na krilima Pjacu i Pašalića. To su im najjača oružja. Igrali smo već dosta puta protiv njih, znamo ih i njihov način igre, tako da ćemo probati neutralizirati ono što rade dobro i odakle nam prijeti najveća opasnost. No, ne smijemo zaboraviti da imaju i odlične vezne igrače, Fruka i Jankovića koji prijete izvana, a i Pjaca i Pašalić ulaze u sredinu i prijete udarcima izvana. Dakle, trebamo im zatvarati i bočne, ali i centralne koridore. Treba biti oprezan i dobro komunicirati tijekom susreta – smatra desni bočni igrač Istre 1961 Advan Kadušić. – Dinamo je jači po sredini, Rijeka je jača po bokovima. Tko će osvojiti naslov? Ne znam, neka osvoji najbolji, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo probleme Rijeci. Znamo da je to derbi, da nam je to jako bitna utakmica i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat.


Zeleno-žuti u kontaktima s navijačima dobivaju dodatnu snagu.
– Znamo svi koliko ta utakmica znači navijačima, ali, iskreno, znači i nama. Ove smo sezone najveći poraz doživjeli baš od Rijeke na Rujevici, onih 0:6, i želimo im sada uzvratitit. U prošloj smo utakmici na Drosini odigrali 1:1 i ne vidim razlog zašto to ne bismo sada mogli ponoviti. Iskreno, nadam se da ćemo biti još uspješniji i osvojiti sva tri boda.


Bez obzira na navijačka podbadanja, svima je u interesu da derbi protekne u pravom sportskom ozračju. Da na Drosini bude prava nogometna fešta.


– Uvijek je dosad bilo fer i korektno u našim susretima pa ne znam zašto i sad ne bi bilo. Rijeka se bori za prvaka, ali to može samo biti dodatni motiv i za navijače i za nas na terenu – tvrdi Kadušić.