Slavko Blagojević

Kapetan Istre 1961 vraća se sastav za susjedski derbi: “Nadam se da će Rijeka pasti na Drosini”

Glas Istre

Slavko Blagojević/Foto PIXSELL

Slavko Blagojević/Foto PIXSELL

Igramo kod kuće, ne trebamo se nikoga bojati - kaže Bogojević



PULA Sve nogometne ćakule u Puli i Istri ovih su dana usmjerene na nedjeljni regionalni derbi budući da momčad Željka Sopića u Pulu dolazi kao lider HNL-a. U prošlom su kolu Zeleno-žuti poraženi od Dinama (1:4), a sada se u sastav vraćaju Blagojević, Petrusenko i Majstorović. Odreda igrači koji daju ton agresivnoj igri Puljana.


Rijeka već duže vrijeme drži tu konstantu u igri, izgleda najbolje od svih s vrha, bolje i od Dinama i Hajduka. Drže visoku razinu igre i pobjeđuju sve utakmice, ali nadam se da će u nedjelju pasti – zaželio je kapetan Istre 1961 Slavko Blagojević. – Vjerujem da će se naslov rješavati u ovim »malim« utakmicama. Rijeka je pokazala da je stvarno dobra, ali ponavljam, nadam se da će pasti na »Drosini«. Nitko sretniji od nas ako bude tako.


No, neće biti lako zaustaviti bijeli stroj koji u zadnje vrijeme melje sve pred sobom. Rijeka ima čak 20 igrača koji su postigli barem jedan gol ove sezone, što je nevjerojatna brojka, ali u zadnje vrijeme i kad ne igra dobro, pobjeđuje individualnom kvalitetom.




– To samo pokazuje da su prava ekipa. Uvijek netko zabije. To je snaga prave ekipe i zato i jesu prvi na ljestvici. Prema naprijed imaju na svim pozicijama vrhunske igrače, jake individualce, a kao momčad izgledaju odlično. Ljestvica ne laže, zasluženo su prvi. Za ovakve utakmice ne treba veći motiv. Putokaz nam treba biti ova zadnja utakmica protiv Lokomotive koja je došla na »Drosinu« nakon što je pobijedila i Dinamo i Hajduk. Stvarno su slična ekipa kao Rijeka, brzi su, mladi, znaju igrati i imaju kvalitete u napadu. No, mi smo protiv njih odigrali agresivno, imali smo dobru energiju i baš smo bili svi kao jedan te smo ih ostavili bez pravih prilika za gol. To je recept i za Rijeku. Igramo kod kuće, ne trebamo se nikoga bojati.