Subotnji revanš

Primorjaše čeka uzvrat četvrtfinala Euro Kupa: “Dobra igra prvi preduvjet uspjeha”

Igor Duvnjak

Jaša Kadivec/V. KARUZA

Jaša Kadivec/V. KARUZA

Vouliagmeni je kvalitetna ekipa. Treba prvo igrati dobro i ići na pobjedu, a ako se otvori mogućnost da stignemo tih pet golova minusa, sigurno ćemo dati sve od sebe da prođemo - kaže Kadivec



RIJEKA Korado Novak, jedan iz velikog roja bivših Primorjaša, koji je jučer skoknuo do bazena, držat će palčeve svojim uspješnim mladim nasljednicima u subotnjem velikom duelu s grčkim Vouliagmenijem u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Euro kupa. U ovim danima prevrtljivog travnja dok se vjetrovi i utihe učestalo smjenjuju, u taboru vaterpolista Primorja Erste Bank i najbližem im okruženju vlada već poslovično zatišje pred buru uoči sutrašnje utakmice. Ona stiže kao kruna na uzbudljiv sportski tjedan pod svodom riječkog plivališta, nakon ogleda s Jugom Adriatic osiguranjem koji je u polufinalu play-offa hrvatskog prvenstva pobijedio 13:11, sutrašnja europska prezentacija na najbolji način zaključuje ovotjedne zanimljive i kvalitetne »večeri vaterpola« na Kantridi. Gledatelji su zadovoljni redanjem sportskih uzbuđenja, a igrači i njihov trener Igor Hinić u tom NBA ritmu nastoje čim bolje zaboraviti ono što je prošlo i okrenuti se skoroj zadaći, pritom koliko mogu, »popuniti akumulatore«, kako fizički, tako i psihološki.


Zaboraviti Jug


– U ritmu smo s puno utakmica, ali mislim da je bolje tako nego da nastane nekakav premor između nastupa. Dobro je što ostajemo u natjecateljskom ritmu – smatra slovenski bek Jaša Kadivec, toranj u obrambenoj kuli Primorjaša. I on i mlađi mu suigrači mogu biti zadovoljni načinom s kojim su se suprotstavili Jugašima, ne samo činjenicom što su poraženi s tek dva gola razlike već i konstatacijom da su dvije četvrtine okončali neriješeno, a jednu čak i dobili. Uspjeli su to nasuprot zvučnim imenima Gospara među kojima su i neki aktualni svjetski prvaci.


– Ovu utakmicu od utorka trebamo zaboraviti. I prije tog susreta smo znali tko je favorit. Naravno da nismo ušli u te polufinalne susrete da bismo izgubili, nego s namjerom da pokažemo što možemo te da suparniku pariramo koliko god možemo. Dojma sam pritom da smo u ovoj utakmici na Kantridi s Jugom AO pokazali da možemo igrati sa svakim. Ali, na kraju je ipak presudila malo veća snaga gostiju.


Nova priča




Jaša i suigrači ispračeni su iz vode pljeskom, navijači su bili zadovoljni tim tijesnim porazom.


– Mislim da smo čak onu utakmicu mogli i pobijediti, ali na kraju su neke naše greške presudile susret.


Novi dani nude nove priče, u ovoj subotnjoj čeka se rasplet s Vouliagmenijem nakon što su Kalogeropoulos, srpski cetar Ubović, Amerikanac Woodhead i ostali aduti srpskog trenera Vlade Vujasinovića, bivšeg velikog asa poniklog na Kantridi, dobili prvu utakmicu 14:9.


– Vouliagmeni je baš dobra ekipa i ove su sezone pružali vrlo dobre partije. U Ateni smo odigrali loše i mislim da možemo dosta bolje. Sada smo se spremali da u ovoj utakmici idemo na pobjedu. Pritom zavisi, bude li prilika ići na pet golova razlike, idemo na to. Ali, najvažnije je odigrati dobro, a onda možemo ići na pobjedu. Razlika je velika, ali sve je moguće. Vouliagmeni je kvalitetna ekipa, neće biti lako. Treba prvo igrati dobro i ići na pobjedu, a ako se otvori mogućnost da stignemo tih pet golova, sigurno ćemo dati sve od sebe da prođemo. Ništa nije nemoguće.