GOSTOVANJE U PULI

Sopić najavio Istru: “Nemam problem s odbijanjem moje molbe za tribinu. Tekma? Imaju jako dobre igrače…”

Denis Frančišković

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nisam vidio da je meni netko iz Istre odgovorio. Ja sam ljude zamolio da se otvori tribina, a njihovo je pravo da to ne učine. Nemam nikakvih problema s time, rekao je trener Rijeke



RIJEKA – Iako igra nije bila na željenoj visini, Jadranski derbi očekivano je dodatno važnom pobjedom samo napunio jedra nogometaša Rijeke pred nedjeljni, okruglo 60. sudjedski derbi preko Učke koji Bijeli dočekuju kao apsolutni favoriti. Bilo bi to vjerojatno tako i neovisno o pobjedi nad Hajdukom, jer razlike između Rijeke i Istre 1961 ove su sezone jako velike. No, pulski Zeleno-žuti momčad su koja ne diže lako bijelu zastavu, za svaki bod na Drosini protivnik se mora dobro oznojiti i namučiti.


– Mislim da se dolaskom novog trenera Istra dosta digla u igri i dobro položila. Gledao sam njihovu posljednju utakmicu u kojoj su igrali protiv Dinama i mogu reći da su, neovisno o visokom porazu, imali nekoliko jako dobrih prilika – kaže trener Željko Sopić.


– Čeka nas zahtjevan posao, a nadam se da će i teren uslijed ovog lijepog vremana biti bolji. Moramo skupiti glave i krenuti svi zajedno po tri boda.





Predsjednika Damira Miškovića nema na utakmicama. Je li čestitao, kakve su povratne informacije od prvog čovjeka kluba koji mora biti i više nego zadovoljan?


– Predsjednik Mišković je čestitao i maksimalno smo u fokusu kao od prvog dana. I to svaku utakmicu, svaki trening. Znam da su ova tri boda protiv Hajduka zanimljiva, ali svaka utakmica nosi tri boda. Svima na Kvarneru je to posebna pobjeda, ali i svi su očekivali da ćemo puno lakše uzeti bodove. Međutim, nije lako dobiti u derbiju, bez obzira kakav je Hajduk s druge strane. I bez obzira na izostanke u njihovoj momčadi. Oni imaju širok roster i silom prilika su se našli u ovoj situaciji. Do dva tjedna bili su najozbiljniji aspirant za finale Kupa i osvajanje prvenstva.


Nakon Jadranskog derbija Sopić je uputio apel domaćinima za otvaranje istočne tribine, no stigao je negativan odgovor. I pomalo žestok, oštar odgovor Sopiću i klubu.


– Nisam vidio da je meni netko iz Istre odgovorio. Ja sam ljude zamolio da se otvori tribina, a njihovo je pravo da to ne učine. Nemam nikakvih problema s time.


Uoči Rudeša Sopić je znakovito ustvrdio kako su ovo najteže utakmice za trenere, jer svi već unaprijed vide upisana tri boda.


– Za utakmicu protiv Puljana ne bih rekao da su to unaprijed upisana tri boda, ali i nije Istra baš u rangu Rudeša. Ima jako dobre igrače s kojima ostvaruje nekad dobre nekad lošije rezultate. Jako su kompaktna momčad dobro posložena pod Tramezzanijem. Morat ćemo dati i zadnji atom snage da bi se uz naše navijače vratili s tri boda u Rijeku – dodaje Sopić.