Ljetne pripreme u Lici

Župan Darko Milinović primo ekipe državne reprezentacije U20 i mlade košarkaše U16

Marin Smolčić

'Uvjeren sam da  ovdje imate odlične uvjete za rad. Pripremili smo vam nekoliko turističkih materijala vezanih uz ličke brendove poput Nikole Tesle, dr. Ante Starčevića, oca naše Domovine. Na korak mjesta su nam more i Karlobag i nadam se da ćete naći vremena obići ovu prelijepu županiju', rekao je županGOSPIĆ Hrvatski košarkaški savez odabrao je Gospić i Liku za mjesto održavanja ljetnih priprema. U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću već nekoliko dana traju pripreme hrvatske košarkaške reprezentacije u kategorijama ženske košarke U20 i muške U16.


Tim povodom danas ih je primio župan ličko-senjski Darko Milinović. Govoreći o košarci na ovim prostorima  župan je istaknuo kako je ŽKK Gospić godinama igrao u prvoj ligi.


– Želim vam ugodan boravak i uspješne pripreme. Uvjeren sam da  ovdje imate odlične uvjete za rad. Pripremili smo vam nekoliko turističkih materijala vezanih uz ličke brendove poput Nikole Tesle, dr. Ante Starčevića, oca naše Domovine. Na korak mjesta su nam more i Karlobag i nadam se da ćete naći vremena obići ovu prelijepu županiju. Iza nas je teško ratno i poratno razdoblje, ali upravo vi sportaši ste nam jamstvo uspješne budućnosti. Pripremili smo vam autobus da biste mogli obići neke od najvažnijih destinacija Gospića i Like. Sport je previše važan da bi ga se olako shvaćalo. Naš ŽKK Gospić je godinama bio u državnom košarkaškom vrhu. I danas imamo odličnu ekipu čije vrijeme tek dolazi. Zato sam sretan i ponosan da su Gospić i Lika još desetak dana vaš dom, mjesto vaših priprema, rekao je župan Milinović, dugogodišnji predsjednik Uprave prvoligašica ŽKK Gospić.


Župan Darko Milinović primo ekipe državne reprezentacije U20 i mlade košarkaše U16


Župan Darko Milinović primo ekipe državne reprezentacije U20 i mlade košarkaše U16

U ime košarkaške reprezenzacije na prijemu se zahvalila izbornica hrvatske ženske reprezentacije Vedrana Grgin.


– Drago nam je da smo ovdje jer su uvjeti za pripreme odlični. Mlađi naraštaji ne znaju da ovaj grad ima košarkašku karizmu jer su djevojke iz ŽKK Gospić godinama bile prvakinje Hrvatske. U tome klubu su igrale mnoge iznimne košarkašice poznate u Hrvatskoj i diljem Europe. Naša reprezentacoja 12. kolovoza u sklopu EU lige igra u Prištini. Prije toga imamo na rasporedu nekoliko turnira i prijateljskih utakmica. S obzirom na tijek i dinamiku ovih prirema svi smo s razlogom optimisti, rekla je tijekom današnjeg prijema Vedrana Grgin.


Izbornik muške košarkaške reprezentacije U16 Mladen Erjavec također je izrazio zadovoljstvo odabirom ovog dijela Hrvatske kao mjesto priprema. Kako je istaknuo vrlo je zadovoljan prijemom domaćina i uvjetima za rad. 


-Ovaj odabir mjesta naših priprema bio je pun pogodak. Prošle godine smo na Europskom prvenstvu osvojili zlato pa ćemo i ove godine nastojati obraniti taj prestižni rezultat. Ova ekipa je izvrsna. Pred njima je još puno posla i treba reći kako sam kao izbornik i trener vrlo zadovoljan tijekom i dosezima priprema, naglasio je Erjavec.


Sa županom Milinovićem u ulozi domaćina bio je i predsjednik ŽKK Gospić i dugogodišnji sportski djelatnik Milan Kolić.


Župan Darko Milinović primo ekipe državne reprezentacije U20 i mlade košarkaše U16


Župan Darko Milinović primo ekipe državne reprezentacije U20 i mlade košarkaše U16