Najbolje marine

ZLATNO SIDRO Marina Punat najbolja je u Hrvatskoj. Doznajte tko su ostali laureati

Biljana Savić

Druga je ACI marina Slano, a treća Olive Island Marina na Ugljanu. Priznanje »Moja najdraža marina« prema ocjeni nautičara pripalo je ACI marini CresMALI LOŠINJ Marina Punat na otoku Krku najbolja je hrvatska marina prema ocjenama gostiju i osvojila je prvo mjesto u akciji Zlatno sidro 2017. ACI marina Slano osvojila je priznanje za drugo mjesto, a Olive Island Marina na Ugljanu za treće.


Posebno priznanje »Moja najdraža marina« prema ocjeni nautičara pripala je ACI marini Cres. Posebno priznanje za izniman doprinos razvoju hrvatskog nautičkog turizma te svesrdnu pomoć i podršku organizaciji Nautičke patrole Jutarnjeg lista 2017. dodijeljeno je Adriatic Croatia International Club d.d. – ACI.


Ocjenjivanje je obavljeno na osnovu anketnih upitnika što su ih ispunjavali gosti-nautičari u svakoj marini odgovarajući na sedam pitanja o urednosti, organizaciji i čistoći marine, o ljubaznosti osoblja, ugostiteljskim, zabavnim i sportskim sadržajima, ocjenama od 1 do 5 za svaku kategoriju. To je činilo 70 posto ukupne ocjene marine, dok je 30 posto činila ocjena patrole u funkciji žirija, također od 1 do 5, ali za ukupni dojam o marini.
Velika ocjenjivačka avantura krenula je iz Umaga, a usidrila se na Lošinju u Hotelu Bellevue gdje je održana svečanost proglašenja nakon što je patrola Jutarnjeg lista u 57 dana obišla 32 hrvatske marine, preplovila 615 nautičkih milja i anketirala 1132 nautičara. 


– Trudit ćemo se marinama udahnuti dodatni duh i živost, pa ćemo u Ministarstvu turizma osnovati odjel za nautički i zdravstveni turizam, koji će nam uz onaj kongresni otvoriti novu nišu naše prepoznatljivosti, rekao je ministar turizma Gari Cappelli. 


Prvi čovjek Marine Punat Dragutin Žic nije krio zadovoljstvo. 


– Nakon 53 godine otkako je otvorena, ovo je posebna čast na našu marinu, jer pobjeda je bazirana na ocjeni gostiju, nautičara i upravo stoga ova nagrada ima zasebnu težinu, kazao je Žic.