Cres

Žive jaslice: Cijeli Orlec sudjelovao u igrokazu Isusova rođenja

Walter Salković

Foto W. Salković

Foto W. Salković

Uz glumce je u igrokazu sudjelovao i župnik Denis Žuškin kao pripovjedač koji je na kraju podsjetio kakvo je odbijanje doživio Josip kada je molio za prenoćišteI ove su godine uoči Božića Orlečani uprizorili žive jaslice u čiju je pripremu i izvedbu bilo uključeno cijelo selo. Igrokaz o Isusovom rođenju izveli su u mjesnom Domu nakon svete mise na kojoj su glumci sudjelovali već kostimirani. Od crkve do Doma svi su se Orlečani, glumci i publika, uputili u procesiji na čelu koje je išao pastir s kozom.


Uz glumce je u igrokazu sudjelovao i župnik Denis Žuškin kao pripovjedač koji je na kraju podsjetio kakvo je odbijanje doživio Josip kada je molio za prenoćište.


– Isus kuca i na vrata tvoga srca, sada, ovog trenutka. Što ćeš mu reći? Kakav izgovor imaš ovoga puta? Nemaš sada vremena za Njega? Ako ga i ne primiš sada, On će i dalje kucati i kucati i nikada neće prestati jer On te ljubi, zaključio je župnik i zahvalio se svima koji su sudjelovali u programu, posebice Ivani Jurasić koja je sve organizirala.
Nakon što su svi zajedno otpjevali pjesme »Ti si mi pjesmu u srce stavio« i »Betlehemska sveta noć« cijelo se selo nastavilo družiti uz kuhano vino, kobasice i kolače.