Potpisani ugovori

Zgrada Prometa i Lovački dom prodani Vrbovskom

Marinko Krmpotić

Foto: M. KRMPOTIĆ

Foto: M. KRMPOTIĆ

U bivšoj upravnoj zgradi Prometa svoje će mjesto naći poduzeće Vode koje će tu urediti prostor za svoj rad, a Lovački dom Vrbovsko bit će pretvoren u prostor u kojem će djelovati Centar za pomoć u kući i Gradska knjižnicaVRBOVSKO – Ugovore o prodaji nekadašnje upravne zgrade poduzeća Promet Vrbovsko i nekadašnje zgrade Lovačkog doma Vrbovsko u Vrbovskom su potpisali predstavnici Grada Vrbovskog i PIK-a Rijeka koji je do sada bio vlasnik tih objekata. Po cijeni od 70.000 eura za svaku od spomenutih zgrada te su nekretnine sada prešle u vlasništvo Grada Vrbovskog, a komentirajući kupnju, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić izrazio je prije svega zadovoljstvo činjenicom da je sadašnja uprava PIK-a, za razliku od prethodne tri s kojima je Grad Vrbovsko vodio razgovore, pristala na prodaju prostora koji su propadali i bili neiskorišteni.


»Nama je temeljni cilj u ovom slučaju spasiti imovinu koja nije u funkciji, preurediti je i obnoviti te joj dati novi život i i smisao pa ćemo stoga nastojati što prije to učiniti s obje kupljene zgrade. U bivšoj upravnoj zgradi Prometa svoje će mjesto naći poduzeće Vode koje će tu urediti prostor za svoj rad, ali i za mogućnost iznajmljivanja novouređenih prostora, a Lovački dom Vrbovsko planiramo uz pomoć sredstava iz EU fondova i državnih izvora pretvoriti u prostor u kojem će djelovati Centar za pomoć u kući i Gradska knjižnica. Naravno, to su početne ideje koje ćemo nastojati ostvariti, a dogodi li se neka kvalitetna ponuda za prodaju tih prostora ili ulazak nekog ulagača, spremni smo je razmotriti – rekao je Mufić, a Gino Pastorčić, direktor PIK-a Rijeka naglasio je da je dogovor o cijeni brzo postignut.


– PIK Rijeka trenutačno je u poteškoćama koje će prevladati, a jedan od načina je i prodaja tzv. neaktivne imovine u koju su spadala i dva spomenuta objekta. Uz njih, na području Vrbovskog slični su objekti još i bivši restoran Risnjak u Severinu na Kupi, o čijoj prodaji razgovaramno s Gradom, a tu je i restoran Vidikovac u Hajdinama – rekao je Pastorčić.Za kupnju Risnjaka Grad Vrbovsko je zainteresiran i ta bi ideja mogla biti realizirana do kraja godine, napomenuo je gradonačelnik Mufić, dodavši da na od dva kupljena objekta prvi radovi kreću na nekadašnjoj zgradi uprave Prometa. Konkretnije je o tome govorila Nikolina Mamula, direktorica Voda, po čijim riječima se kreće u izradu projektne dokumentacije te iduće godine i u radove preuređenja i obnove prvog kata gdje će u budućnosti svoje sjedište imati Vode, a namjena ostalog prostora bit će određena s obzirom na ponudu i stanje na tržištu.