Vrijedne ruke opatijskih aktivista

Zelena čistka na Šetalištu Carmen Sylva

Aleksandra Kućel Ilić

Sastanak sudionika prije odlaska na teren / Snimio Marko GRACIN

Sastanak sudionika prije odlaska na teren / Snimio Marko GRACIN

Šetalište Carmen Sylve su na kraju ljetne sezone od neprimjerene »dekoracije« zajedničkim snagama očistili članovi Gradskog društva Crvenog križa Opatija, Kluba 60 plus, Udruge Žmergo, Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, Kulturnog fronta te srednjoškolci iz Hotelijersko-turističke škole Opatija



OPATIJA  Nevjerojatna je i teško shvatljiva odluka ljudi da naštete sebi samima i neodgovornim ponašanjem zelene ljepote pretvore u sivu sramotu.


Odbačene stare stolice, madrac, šoferšajba, cijevi, limenke, papiri i drugo smeće, našli su se danas ujutro »na putu« vrijednim opatijskim aktivistima koji su se u okvirima akcije »Zelena čistka« odazvali akciji čišćenja šumskoga šetališta u Opatiji.


Šetalište Carmen Sylve su na kraju ljetne sezone od neprimjerene »dekoracije« zajedničkim snagama očistili članovi Gradskog društva Crvenog križa Opatija, Kluba 60 plus, Udruge Žmergo, Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, Kulturnog fronta te srednjoškolci iz Hotelijersko-turističke škole Opatija.




Proveli su sadržajno jutro u prirodi, družili se i čistili, te se na taj način pridružili akciji koja se održava diljem svijeta, odnosno »World cleanup day« akciji.