Klaster Lika Destination

Završen još jedan ciklus edukacije mladih Ličana

Marin Smolčić

Tijekom edukacije polaznice su stekle nova znanja potrebna za pripremu i implementaciju programa izobrazbe o održivom razvoju. Najvažniji deseg ove edukacije je usmjeravanje prema pedagoškim načelima o prenošenje stečenih znanja na djecu i mlade 


GOSPIĆ/ZAGREB  U sklopu projekta „Mladi za održivi razvoj Like“ kojeg provodi Klaster Lika Destination s partnerima, okončana je trodnevna edukacija o održivom razvoju i inovativnim metodama poučavanja u Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu.


Tijekom edukacije polaznice su stekle nova znanja potrebna za pripremu i implementaciju programa izobrazbe o održivom razvoju. Najvažniji deseg ove edukacije je usmjeravanje prema pedagoškim načelima o prenošenje stečenih znanja na djecu i mlade.
Naime, u projektnim aktivnostima, zaposlenici i volonteri partnerskih organizacija će na inovativan način uključiti djecu i mlade u održivi razvoj. Projektnim aktivnostima bit će obuhvaćeno  ukupno 75 učenika.


Klaster Lika Destination u suradnji s partnerima Osnovna škola dr. Jure Turića, Srednja škola Plitvička jezera, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija od srpnja ove godine provodi projekt “Mladi za održivi razvoj Like”.


Projekt je financiran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske, u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije”. Ukupna vrijednost ovoga projekta iznosi 484.944,37 kn.


Cilj projekta je stvaranje svijesti o potrebama održivog razvoja kod djece i mladih, ali i šire lokalne zajednice. Važnost projekta se oslikava kroz stvaranje svijesti o održivom razvoju kod djece i mladih koji će relativno brzo usvojiti znanja o održivom razvoju i uspješno ih primjenjivati u svakodnevnom životu te  prenositi stečena znanja i iskustva na svoje kolege iz škole, prijatelje, roditelje i širu lokalnu zajednicu koji će slijediti njihove primjere života u skladu s održivim razvojem.