Udruga Žmergo

Zaigrajte interaktivnu igru Green city Opatija i upoznajte povijest grada

Marina Kirigin

Mobilnu aplikaciju moguće preuzeti od 30. kolovoza / Foto NL arhiva

Mobilnu aplikaciju moguće preuzeti od 30. kolovoza / Foto NL arhiva

Sudionici igre, putem mobilne aplikacije Green city Opatija dobivaju listu zadataka i uputa, a odgovarajući na zagonetke vezane uz pojedina događanja i znamenitosti s područja Opatije i Voloskog, skupljaju bodoveOPATIJA  Udruga Žmergo poziva sve zainteresirane da se uključe u drugi ciklus interaktivne igre Green city Opatija koja je namijenjena svima koji žele upoznati kulturu grada i pritom se dobro zabaviti te osvojiti jednu od vrijednih nagrada lokalnih ugostitelja.


Sudionici igre, putem mobilne aplikacije Green city Opatija dobivaju listu zadataka i uputa, a odgovarajući na zagonetke vezane uz pojedina događanja i znamenitosti s područja Opatije i Voloskog, skupljaju bodove.


Mobilnu aplikaciju moguće je preuzeti od petka, 30. kolovoza, na Google play storeu, a dostupna je isključivo za android mobilne uređaje. Igru je moguće odigrati do 6. rujna u 12 sati, kada će biti objavljeni rezultati.
Igra je zabavnija u timu od dvoje ili više osoba. Prijavitelj mora biti punoljetan kako bi pristao na korištenje osobnih podataka, no igra je zanimljiva i djeci zbog svog edukativno-zabavnog karaktera.


Potrebno je prijaviti se putem online obrasca prijave, preuzeti aplikaciju, prošetati se, istražiti i riješiti zagonetke o povijesti i kulturi Opatije, povezati se na internet i poslati svoje rezultate.


Bolje ne započeti igru ako niste sigurni da je želite završiti istoga dana, jer sadrži vremensku komponentu koja je ključna za bodovanje. Tko tijekom igre objavi svoje fotografije na društvenim mrežama, zaradit će dodatnih 50 bodova koristeći hashtagove #GreenCityOpatija i #Žmergo.


Igrači s najviše bodova mogu osvojiti jednu od vrijednih nagrada lokalnih ugostitelja: Street fooda Boem Volosko, Caffe bara Vološćica ili Caffe bara Eugenian.


Više informacija može se dobiti danas (29. kolovoza) na Liburnia film festivalu od 21 do 23 sata ili na web stranici opatijske udruge.


Mobilna aplikacija Green city Opatija sufinancirana je od strane Grada i TZG-a Opatije, a provodi se u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020. – EPK, istakli su u Udruzi Žmergo.