Ugovori za 64 udruge

Za jako civilno društvo: Crikveničkim udrugama 4,2 milijuna kuna

Biljana Savić

Ove godine sredstva za rad udruga, odnosno za redovnu djelatnost udruga, povećana su za više od tristo tisuća kunaCRIKVENICA – Grad Crikvenica ove će godine za rad udruga izdvojiti više od 4,2 milijuna, a ugovori su i ove godine javno potpisani i dodijeljeni.


S obzirom na to da Grad Crikvenica izdvaja godišnje značajna sredstva za rad udruga koje predstavljaju važan segment djelovanja svake društvene zajednice, od prošle godine potpisivanje i uručivanje ugovora održava se javno, a ovaj put je to bilo u dvorani Zora u Staroj školi, gdje su dodijeljeni ugovori za 64 udruge iz područja kulture, sporta, tehničke kulture, zdravstva, socijale, odgoja i obrazovanja te ostalih raznih područja.


Ove godine sredstva za rad udruga, odnosno za redovnu djelatnost udruga, povećana su za više od tristo tisuća kuna. Osim redovne djelatnosti i sportskih objekata za koje udruge dobivaju sredstva od Grada Crikvenice, za manifestacije u kulturi i sportu Grad izdvaja još gotovo tristo tisuća kuna.
Svečanost je otvorena mantinjadom, a osim sopilaša, u programu su nastupili i KUD »Vatroslav Lisinski«, tamburaši KUD-a »Martin Matetić« iz Jadranova, zbor KUD-a Neven Selce te ženska klapa Sveta Jelena iz Dramlja koja djeluje pri KUD-u Jelena.


Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina zahvalio je udrugama na kontinuiranom radu.


– Posebno me veseli vidjeti velik broj djece i mladih u udrugama i na dodjeli, jako mi je drago vidjeti da se djeca već od malih nogu aktivno uključuju u rad udruga.


Grad Crikvenica nastoji koliko god može pomagati i financirati rad udruga i tako će i nastaviti te za drugu godinu još i povećati sredstava koja će izdvajati za rad udruga.


Crikvenica se može pohvaliti i iznimnim sportskim rezultatima pa smo od ove godine uveli i dodjelu priznanja Sportski ponos grada, kako bismo sve sportaše s područja našega grada, a koji su sudjelovali na europskim i svjetskim natjecanjima, nagradili, odnosno zahvalili im i čestitali na tom velikom uspjehu – kazao je Rukavina i zahvalio svima koji se konstantno trude, a naročito volonterima bez kojih rad udruga ne bi bio moguć.


Nakon što je Rukavina dodijelio dio ugovora udrugama u sportu, njegova zamjenica Ivona Matošić Gašparović dodijelila je ugovore udrugama u kulturi, zamjenica Silvia Crnić udrugama s područja zdravstva, odgoja i obrazovanja, prava nacionalnih manjina, socijalne skrbi i ostalih područja javnih potreba, a predsjednik Gradskog vijeća Josip Friš drugom dijelu udruga u sportu i tehničkoj kulturi.