Oaza zdravlja

Vježbanje na Slatini “okidač” za početak zdravog života

Marina Kirigin

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinProljeće »kuca« na vrata i pravo je vrijeme za povratak prirodi i aktivnostima na otvorenom. Upravo zato već dugi niz godina Turistička zajednica grada Opatije u ožujku provodi projekt »Opatija – oaza zdravlja i wellnessa« kojim grad pod Učkom pretvara u središte zdravstvenog turizma Hrvatske. Tijekom čitavog mjeseca opatijski zdravstveni i wellness centri uključeni u događanje nude posebne ponude i prigodno osmišljene pakete, subotama su na programu nordijske šetnje Opatijom, a za brzo vraćanje u formu nakon hladnih zimskih mjeseci svake nedjelje, počevši od jučer, je zadužen najpoznatiji hrvatski trener Mario Mlinarić. Na suncem okupanoj, ali vjetrovitoj Slatini, Mario je uspješno aktivirao stotinjak, uglavnom žena te nekolicinu muškaraca. Za mnoge od njih to je bio i jedan od ljepših darova za Dan žena, ali i novi »okidač« da započnu živjeti zdravo.


– Već treću godinu zaredom pokrećemo Opatijce, ali i ljude iz cijele Hrvatske, da shvate da zdrav život mora postati navika. Ne želimo stvarati »ovisnike« koji će se držati nekih striktnih režima, već ih želimo potaknuti da jednostavno malo investiraju u svoj život i malo ga promijene. Dokazati im da malim promjenama mogu doći do boljeg i kvalitetnijeg života, ali ne samo sebe već i svoje obitelji – rekao je Mlinarić na jučerašnjem treningu koji je bio besplatan za sve sudionike.


Od danas Mlinarić starta i sa svojim trećim on-line izazovom koji je snimio u Opatiji. Cilj mu je bio ne samo napraviti treninge na otvorenom već i napraviti promociju Lijepe Naše i Opatije.
– Ove godine u on-line izazovu sudjeluje Ivan Ćosić, paraolimpijac, koji je dokaz da ne postoji nemoguće – zaključio je Mlinarić.