Isplatio se trud

Viceprvak svijeta dočekan u matičnoj luci: Čestitke i zagrljaji za Roka Stipanovića

Marina Kirigin

Foto Marin Aničić

Foto Marin AničićIČIĆI – Čestitke i zagrljaji dočekali su juniorskog viceprvaka svijeta u jedrenju Roka Stipanovića u njegovoj matičnoj luci, u ičićanskoj marini. Uprava i članovi njegovog Yacht Cluba Croatia-Opatija priredili su mu druženje i domjenak kako bi mu čestitali na uspjehu i zahvalili na promociji kluba, jedrenja i kraja.


U restoran Commodore stigli su Rokovi prijatelji, obitelj, predstavnici Grada Opatije, Sportskog saveza Grada Opatije, ičićanske marine i članovi kluba i obasuli ga čestitkama za izuzetan uspjeh na Svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi Laser 4.7 koje se održalo u kanadskom Kingstonu na jezeru Ontario.


Roko je u konkurenciji 120 jedriličara iz 33 države “dojedrio” do svjetskog srebra nakon šest dana jedrenja, 11 održanih plovova i izvanrednog nastupa. Prvenstvo je otvorio sa tri prva mjesta, a sitnije pogreške na kraju su ga koštale zlata. Ipak, sedamnaestogodišnji ičićanski jedriličar za propuštenim ne žali, vrlo je zadovoljan osvojenim drugim mjestom što je ponovio i prilikom slavlja u ičićanskoj marini.

– Hvala svima koji ste došli. Jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatom iza kojeg stoji veliki trud, odricanje, puno utrošenog vremena i novaca – ipak, sve se na kraju isplatilo. To ne bi uspio da nisam uza sebe imao odlične trenere i ekipu.


Ovaj rezultat motivacija je prije svega za daljnji rad. Sada predstoji još državno prvenstvo, a onda i prelazak u novu klasu, laser radial – rekao je viceprvak svijeta koji radi pod trenerskom »palicom« Juraja Divjakinje.


Roko Stipanović jedrenjem se počeo baviti sa deset godina. Zapažene rezultate počeo je postizati već u klasi Optimist u kojoj je u kao član reprezentacije nastupao na europskim i svjetskim prvenstvima.


Nakon prelaska u klasu Laser 4.7 Roko je nastavio s dobrim radom te je samo u protekloj godini osvojio niz odličja od kojih se ističu naslov državnog prvaka te deveto mjesto na europskom prvenstvu.Čestitati mu je u ičićansku marinu došao i njegov prvi trener Damir Nakrst koji je na istoj smotri u Kanadi sa švicarskom jedriličarkom osvojio zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji. Na pitanje što ovakvo priznanje znači za liburnijski kraj i hrvatskoj jedrenje, Nakrst je odgovorio kako ova medalja prije svega jako puno znači Roku.– Već duže vrijeme bio je tako blizu, ali mu je medalja uvijek promakla za »greškicu«. Roko je zaista zavrijedio ovu medalju, uložio je puno truda, baš kao i njegova familija – rekao je Nakrst.