Humanost

“Vavik vjerna Kirija” pomaže siromašnima na području Crikvenice, Novog i Vinodolske općine

Karolina KrikšićCRIKVENICA – Do četvrtka, 12. kolovoza, trajat će akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene obitelji na području gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog te Vinodolske općine što ju, u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa Crikvenica i Novi Vinodolski, organizira Udruga »Vavik vjerna Kirija«. Navijači HNK Rijeka s područja Crikvenice, Novog i Vinodolske općine ovom akcijom žele u vrijeme blagdana i darivanja pomoći i razveseliti obitelji lošeg imovinskog stanja.


U tom smislu, u akciji je moguće sudjelovati donacijama osnovnih živežnih namirnica, darovi


a za djecu ili pak novčanim donacijama koje će onda biti utrošene za nabavku potrebnih proizvoda. Akcija je započela prve adventske nedjelje, kad je u Crikvenici održan 9. Adria advent maraton, a iz Udruge »Vavik vjerna Kirija« napominju da će zbog transparentnosti humanitarne akcije voditi registar donatora.
Prema aktualnim podacima centra za socijalnu skrb na području grada Crikvenice postoji 31 korisnik, dok na području grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine postoji 96 korisnika pomoći.


Podaci o korisnicima nisu dostupni javnosti pa ni organizatorima akcije koji će po završetku akcije prikupljane donacije predati u GDCK Crikvenica i GDCK Novi Vinodolski te će ih oni nadalje dostaviti na adrese korisnika. Navijači-humanitarci pozivaju sve da se akciji priključe jer i skromna donacija korisnicima puno znači. Ono što se prikuplja su artikli za osobnu higijenu (gel za tuširanje 200-500 ml, šampon za kosu 200-500 ml, pjena za brijanje 200 ml, paket britvica za žensku higijenu, paket britvica za mušku higijenu, higijenski ulošci za žene, vlažne maramice za bebe), školski pribor (školske bilježnice za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, olovke i bojice za učenike razredne nastave, školske bilježnice i razni školski pribor za učenike od petog do osmog razreda), slatkiši (čokolada, bomboni s božićnim motivima), živežne namirnice (suncokretovo ulje – 1 l, brašno glatko – 1 kg, palenta – 0,5 kg, pašte razne 500 g, riža 1 kg, griz 500 g, trajno mlijeko, konzerve – grah, kukuruz, grašak 250 g).


– Riječ je o artiklima koje većinom koristimo kod kuće i sve ih možemo pronaći na policama naših smočnica. Pokažimo veliko srce kada je to najpotrebnije, poručuju iz Udruge navijača HNK Rijeke »Vavik vjerna Kirija« napominjući da je donacije moguće predati u kućicu Malik ili Beach bar »Figa«.