U četvrtak nema nastave

UZBUNA U OSNOVNOJ ŠKOLI U NOVOM VINODOLSKOM Učenik prvog razreda vršnjacima prijetio nožem

Marinko Glavan

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Ravnatelj škole, Boris Turjak, navečer je održao sastanak s roditeljima učenika 1.a razreda, koji pohađa i problematični učenik, a koji ni u srijedu nisu svoju djecu poslali na nastavu, zabrinuti za njihovu sigurnostNOVI VINODOLSKI  Roditelji učenika Osnovne škole Ivan Mažuranić u četvrtak ujutro neće poslati svoju djecu na nastavu, u znak prosvjeda zbog nedavnog incidenta u kojem je učenik prvog(!?) razreda nožem prijetio svojim vršnjacima.


Ravnatelj škole, Boris Turjak, u srijedu navečer je održao sastanak s roditeljima učenika 1.a razreda, koji pohađa i problematični učenik, a koji ni u srijedu nisu svoju djecu poslali na nastavu, zabrinuti za njihovu sigurnost.

Pred školom se istodobno okupilo nekoliko desetaka roditelja ostalih učenika, tražeći da nadležne institucije, posebno Centar za socijalnu skrb, počnu ozbiljnije raditi na rješavanju problema, koji se, kako kažu, ponavlja već godinama, s djecom iz iste obitelji. Posebno su ih, dodaju, ogorčile navodne optužbe predstavnika Centra za socijalnu skrb da isključuju i diskriminiraju učenike iz problematične obitelji jer je riječ o pripadnicima romske nacionalne manjine.


 


Kako predstavnici crikveničkog Centra za socijalnu skrb nisu ni došli na sastanak, nismo mogli provjeriti koje su mjere do sada poduzete, no i ravnatelj škole potvrđuje kako se problem s učenicima iz iste obitelji ponavlja već godinama, bez rješenja. Prema njegovim riječima, prije nekoliko je dana održan i sastanak s predstavnicima policije i Centra za socijalnu skrb, na kojem je zaključeno kako će se provesti dodatne mjere zaštite djece.


 


Opširnije u tiskanom izdanju u četvrtak, 5. listopada