Hubbazia

Uspostavljen poduzetnički inkubator – centar za inovacije u turizmu u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Opatijska Villa Antonio / NL arhiva

Opatijska Villa Antonio / NL arhiva

Ako nadležne institucije odobre projekt, poduzetnicima i onima koji to žele na raspolaganju će biti uređen i opremljen suteren vile Antonio, gdje će se formirati poduzetnički inkubator Hubbazia, u kojem će se moći družiti i razmjenjivati iskustva i znanjaOPATIJA Grad Opatija uspješno je prijavio projekt uspostave poduzetničkog inkubatora Hubbazia – centra za inovacije u turizmu koji ima za cilj snažiti start-up poduzetnike, postojeće poduzetnike i sve one fizičke osobe koje imaju namjeru pokrenuti vlastiti posao i time pridonijeti inovativnim rješenjima u jednoj od najznačajnijih gospodarskih grana – turizmu, koja je povijesno vezana upravo uz Opatiju, objavljeno je nedavno na gradskim web stranicama.


Kako se navodi, prihvatljivi troškovi projekta iznose 2.313.135,25 kuna, a bespovratna sredstva 1.933.781,07 kuna, što predstavlja visokih 83,6% sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj unutar Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.« sukladno natječaju Sustav start-up inkubatora na području Urbane aglomeracije Rijeka. Projekt bi trebao trajati 36 mjeseci.


– Ako nadležne institucije odobre projekt, poduzetnicima i onima koji to žele na raspolaganju će biti uređen i opremljen suteren vile Antonio, gdje će se formirati poduzetnički inkubator Hubbazia, u kojem će se moći družiti i razmjenjivati iskustva i znanja.
Glavni cilj projekta je kreirati ekosustav koji će snažiti i jačati poduzetnike putem edukacija i radionica pa će tako korisnici prolaziti kroz cikluse programa inkubatora gdje će steći znanja o fazi ideacije poslovne ideje i provođenju raznih analiza, izradi financijskog plana, definiranju cijena, troškova i sl., izradi marketinške strategije i plana, odabiru kanala promocije i prodaje, izradi brend dokumenta i vizualnog identiteta te izradi poslovnog plana, investicijskih planova i strategija.


Ujedno na raspolaganju će biti stručnjaci koji će moći kontinuirano pružati savjete svim potencijalnim poduzetnicima o svemu što je potrebno znati prije pokretanja biznisa. Očekuju se i zanimljive poduzetničke večeri kao što su Poduzetničke ćakule, a sve inovativne ideje koje nastanu bit će prezentirane na Demo day događajima – najavljuju iz Grada Opatije.