Nesreća u Gospiću

Udario automobilom policajca i pobjegao: Ozlijeđeni pozvao mobitelom kolegu, a onda pao u nesvijest

Marin Smolčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Pozvani je kolega promptno reagirao i uz cestu pronašao onesvještenog i teško ozlijeđenog čovjeka. Zbog višestrukih teških ozljeda policajac je odmah prevezen u zadarsku bolnicu. Nakon gotovo cjelodnevne kome danas se osvijestio i život mu je izvan opasnosti.GOSPIĆ – Božićno jutro svakako će pamtiti pripadnici Specijalne policije Policijske uprave ličko-senjske. Jednog je policajca (52), koji je na posao išao pješice, nadomak baze Specijalne policije u Žitniku automobilom udario nepoznati vozač.


Nakon što je udario čovjeka, vozač nije zaustavio automobil, nego je nastavio vožnju. Ozlijeđeni policajac bio je pri svijesti samo toliko da na mobitelu odabere najbliži broj na brzom biranju. Javio mu se kolega s posla kojemu je, gubeći svijest, rekao kako ga je udario automobil nadomak postaje Specijalne policije.


Pozvani je kolega promptno reagirao i uz cestu pronašao onesvještenog i teško ozlijeđenog čovjeka. Zbog višestrukih teških ozljeda policajac je odmah prevezen u zadarsku bolnicu. Nakon gotovo cjelodnevne kome danas se osvijestio i život mu je izvan opasnosti.
Policija danas nije željela davati bilo kakve podatke o ovom nemilom događaju, jer su istražne radnje u tijeku. Spekulira se da je na mjestu udesa ostao otrgnut retrovizor vozila koje je udarilo pješaka i udaljilo se bez zaustavljanja. Taj je retrovizor, navodno, pripadao vozilu crvene boje, a ukoliko se ovo pokaže točnim to će svakako ubrzati i olakšati posao policiji u potrazi za vozačem.