Potpisan ugovor

U Ribarsku luku u Novalji ulaže se čak 40 milijuna kuna

Marin Smolčić

Rekonstrukciju Ribarske luke najviše iščekuju sami ribari jer će na ovaj način njihove plivarice imati kvalitetnije i sigurnije vezove – kaže ravnatelj LU-a Novalja Igor Vidas koji je potpisao i ugovor o rekonstrukciji južnog dijela novaljske lukeLučka uprava Novalja jučer je potpisala s Gradom Novaljom još jedan vrijedan dokument. Potpisan je Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi projekta »Rekonstrukcija Ribarske luke« koji se planira provoditi u okviru mjere Ribarske luke, za iskrcajna mjesta, burza riba i zakloništa, Ministarstva poljoprivrede, Uprava ribarstva. Ravnatelj Lučke uprave Igor Vidas pojasnio nam je da je riječ o bespovratnim sredstvima u vrijednosti od 40 milijuna kuna.


– Priprema dozvola, glavnog projekta za Ribarsku luku najviše iščekuju sami ribari jer će na ovaj način njihove plivarice imati kvalitetnije i sigurnije vezove. Svega dva dana ranije potpisao sam ugovor s Gradom Novaljom o 100 milijuna kuna koje će se utrošiti na cjelovitu rekonstrukciju južnog dijela novaljske luke. Na ovaj način ćemo osigurati nove i kvalitetnije vezove na našem području – ističe ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas.


Osim ovoga, Vidas je jučer u Gospiću potpisao novi ugovor s ministrom pomorstva, mora i infrastrukture Olegom Butkovićem. Riječ je o ukupno 5,3 milijuna kuna podijeljenih na obnovu luke Žigljen u Novalji, Senju i Karlobagu. Govoreći o važnostima ulaganja u lučku infrastrukturu, ravnatelj Vidas je istaknuo da su luke zamašnjak gospodarskog razvoja Novalje.
– U Luku Žigljen lani je uloženo 74 milijuna kuna i s ovim sredstvima nastavljamo s uređenjem luka na našem području, u ovom slučaju riječ je o rivi. Mi smo već dobili milijun kuna za ovu namjenu. Moram istaknuti 6,5 milijuna kuna koje smo uložili u luku Lun, što je uvelike promijenilo život toga mjesta. Za dva tjedna kreće natječaj za izvođača radova u Žigljenu pa bismo na jesen krenuli s radovima – zaključio je ravnatelj Igor Vidas.


Ministar Butković je ovom prigodom potvrdio da će do lipnja organizirati još jedan »val« potpisivanja ugovora za sanaciju luka i pomorske infrastrukture u ovom dijelu Jadrana.