Dvije rute

U nedjelju ‘Panorama Vinodola’, tradicionalna biciklijada plavo-zelenim vizurama

Biljana Savić

Biciklisti mogu birati sportsku i obiteljsku rutu

Biciklisti mogu birati sportsku i obiteljsku rutu

Sportska ruta je duga ukupno 35 km s 500 m uspona, a obiteljska, odnosno rekreativna ruta, duga je 20 km te ima 100 m uspona. Start obiju ruta je s Trga Stjepana Radića u Crikvenici u 10.30 satiNOVI VINODOLSKI – Predstojeći vikend će posebno razveseliti ljubitelje biciklizma. U nedjelju će se održati tradicionalna biciklijada »Panorama Vinodola«, čije će dvije rute, sportska i obiteljska, još jednom zaokružiti prekrasnu plavo-zelenu vizuru toga kraja.


Mjesto okupljanja je Trg Stjepana Radića u Crikvenici. Od 9 sati kreću prijave, dok je start obiju ruta u 10.30 sati. Organizator biciklijade koja će se ove godine voziti već 20. put je Biciklistički klub Crikvenica.


Sportska ruta je duga ukupno 35 km s 500 m uspona. Kreće s crikveničkoga trga u smjeru Podbadnja te se uspinje dijelom XC staze po kojoj se nekada vozio Kup Hrvatske. Nakon uspona biciklijada izlazi u Grižane, nastavlja u smjeru Bribira, a potom skreće u Saftiće i ide makadamskim putem do Zoričića iznad Crikvenice.
Nakon toga slijedi lijepi položeni makadamski put prema Barbari i Novom Vinodolskom, s kojega se pruža predivan pogled na Kvarnerski zaljev, otok Krk i Velebitski kanal. Iz Novog Vinodolskog se putanja šumskim putem vraća na Barbaru pa opet natrag do Zoričića.


Na ovome dijelu sudionici mogu birati hoće li se do centra Crikvenice spustiti po asfaltu ili po nešto zahtjevnijem kamenitom spustu preko Kotora (spust XC maratona Crikvenica).


Obiteljska, odnosno rekreativna ruta, duga je 20 km te ima 100 m uspona. Polazak je iz centra Crikvenice, ide se po novouređenom putu uz rječicu Dubračinu u smjeru Triblja. Nakon dolaska će se voziti krug oko tribaljskoga jezera, a potom slijedi pauza za okrepu sudionika i povratak uz Dubračinu prema Crikvenici.