TZ Grada Opatije

U nedjelju novo izdanje Dječjeg karnevalskog korza, očekuje se tri tisuće maškarica

Marina Kirigin

Prošlogodišnje izdanje Dječjeg karnevalskog korza / Foto Luigi

Prošlogodišnje izdanje Dječjeg karnevalskog korza / Foto Luigi

Novost ovogodišnjeg izdanja popularne manifestacije jest da povorka kreće sat vremena ranije nego dosad, odnosno već od 12 sati, zbog povećanog broja sudionika koji stižu iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemaljaOPATIJA  Više od tri tisuće malih maškara pretvorit će ove nedjelje, 9. veljače, centar Opatije u šarenu slikovnicu ispunjenu bajkovitim kreacijama iz dječje mašte.


Tradicionalni Dječji karnevalski korzo, u organizaciji Turističke zajednice Grada Opatije, u svom 24. izdanju okupit će rekordan broj sudionika i 38 grupa iz Primorsko-goranske i Istarske županije, drugih dijelova Hrvatske te iz susjednih zemalja.


Povorku će otvoriti Dječje gradsko vijeće Grada Opatija predvođeno dječjim gradonačelnikom Vitom Juričićem, a na poznatoj ruti od gradske tržnice do Slatine slijedit će ih Puhački orkestar Lovran, Mažoretkinje grada Opatije te Liburnijske mažoretkinje.
Mališani će svoje koreografije predstaviti ispred pet pozornica duž karnevalske rute – na tržnici će ih ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca, ispred hotela Pariz, preko puta Tiska te kod Turističko-informativnog centra pozdravit će ih Ivana Bilen, Borna Šmer te Irena Grdinić, a na Slatini dočekati Dražen Turina Šajeta. Po završetku povorke, na opatijskom kupalištu nastavit će se zabava uz animatore te krafne i sokove za maskirane mališane.


Novost ovogodišnjeg izdanja Dječjeg karnevalskog korza jest da povorka kreće sat vremena ranije nego dosad, odnosno već od 12 sati, zbog povećanog broja sudionika. Zbog toga će i privremena prometna regulacija stupiti na snagu već od 11 sati, a od tada će biti zabranjen sav promet Ulicom maršala Tita od raskršća kod hotela Ambasador do kupališta Slatina, sve do 16 sati.


U istom razdoblju, na potezu od zgrade Grada Opatije do raskršća kraj hotela Ambasador prometovat će se samo jednosmjerno prema Opatiji, dok će drugi trak služiti za parkiranje autobusa sudionika manifestacije, istakli su u opatijskom turističkom uredu.