Investicija vrijedna 350 tisuća kuna

U crikvenički Dom zdravlja prvo stiže lift, a za njim i nova fasada

Biljana Savić

Zgrada Doma zdravlja Crikvenica izgrađena je 1977. pa energetska obnova uistinu stiže u pravom trenutku / Snimio Vedran KARUZA

Zgrada Doma zdravlja Crikvenica izgrađena je 1977. pa energetska obnova uistinu stiže u pravom trenutku / Snimio Vedran KARUZA

Nakon ugradnje lifta u planu je i energetska obnova zgrade vrijedna 6,2 milijuna kuna,  što će itekako dobro doći domu čija je više od 40 godina stara fasada u totalnom neskladu s titulom top-destinacijeCRIKVENICA  Uskoro će za dolazak u ordinacije na prvom i drugom katu u Domu zdravlja Crikvenica pacijenti moći koristiti lift. Radovi su u tijeku, a ovu investiciju vrijednu 350 tisuća kuna financira osnivač, Primorsko-goranska županija, decentraliziranim sredstvima za zdravstvo.


U planu je i energetska obnova zgrade, čija je vrijednost, prema projektnoj dokumentaciji, 6,2 milijuna kuna. Uz crikvenički Dom zdravlja, Primorsko-goranska županija će obnoviti još pet domova zdravlja na svom području, a cjelokupna investicija energetske obnove svih šest domova zdravlja u PGŽ-u kandidirat će se za bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.Podsjetimo na to da je u tijeku i izgradnja nove zgrade Doma zdravlja u Novom Vinodolskom na lokaciji Jurkovo, u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora. Investicija je vrijedna 11,3 milijuna kuna, a investitor je Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, dok je Grad Novi Vinodolski u projekt uložio gotovo dvije tisuće kvadrata vrijednog zemljišta u centru i odrekao se komunalnog doprinosa. Novi dom zdravlja u Novom trebao bi biti izgrađen do jeseni sljedeće godine, kad će Novljani i njihovi gosti u 900 kvadrata imati na raspolaganju četiri ordinacije opće medicine, dvije ordinacije dentalne medicine, dentalni laboratorij, pedijatrijsku ordinaciju, patronažnu službu i turističku ambulantu.

Ovim se radovima obnavlja stolarija, fasada, unutarnja rasvjeta, sustav grijanja i hlađenja te ugrađuje daljinsko očitanje, što će itekako dobro doći Domu zdravlja Crikvenica koji je izgrađen 1977. godine i jasno je kako može izgledati fasada stara više od 40 godina – nikako i u totalnom neskladu s titulom turističke top-destinacije.