Popularno natjecanje

TRKA OKO KRKA Regata duga punih 15 sati, a pobjednika odlučila minuta

Nataša Car

Foto N. Car

Foto N. Car

Posadi jedrilice Oštro ovo je četvrta Trka oko Krka i prva pobjeda

Posadi jedrilice Oštro ovo je četvrta Trka oko Krka i prva pobjeda. U cilj su ušli u subotu iza 10 sati nakon više od 15 sati jedrenja. Niti minutu iza pobjednika u cilj je ušla jedrilica Cocoon, a treća je nekoliko minuta poslije stigla jedrilica DSK, pobjednik posljednje dvije godine. Peto izdanje regate Trka oko Krka startalo je ispred Mitan Marine u Novom Vinodolskom u petak oko 19 sati. Osim iz same marine gosti su start regate mogli pratiti i s brodova Mali Marino i Vila Vinodolska koji su jedrilice pratili sve do mraka.

Skipper Nikolaus Baumgartl je sa svojom jedrilicom oplovio dobar dio svijeta, a na regati je došao da bi se družio i zabavio. Među jedriličrima se našao i crikvenički gradski pročelnik član Veselko Mutavgjić koji je treći put sudjelovao u regati. Ove godine jedrio je na novoj jedrilici Selce, s članovima jedriličarskog kluba Jadro Selce. Grad Crikvenica inače je pomogao klubu da kupi novu jedrilicu u nadi još jačeg razvoja jedrenja u Crikvenici. Selce je u cilj ušlo u subotu oko 15 i 30 sati.


Trka oko Krka


Trka oko KrkaU petak prije starta razgovarali smo i sa skipperom jedrilice Cocoon Berislavom Vranićem koji je predvidio da će stići treći, no ipak se prevario jer je jedrilica u subotu ujutro u cilj ušla nepunu minutu nakon pobjedničkog Oštra i time osvojila drugo mjesto u ukupnom poretku. Iako je DSK-u ove godine pripala bronca u ukupnom poretku, DSK je pobjednik u svojoj grupi. Član posade Darko Keso prije starta rekao je da mu je najljepši dio utrke bakljada na cilju koja ih je dočekala i ove godine.


Direktor Mitan Marine Tomislav Salopek rekao je kako su se sa zadovoljstvom odazvali na zahtjev za sponzorstvo regate koja je plod suradnje jedriličarskih klubova Jadro iz Selca i Burin iz Novog Vinodolskog. – Pored toga, ovo je i dodatna usluga za naše nautičare u marini, dodao je Salopek. Djelatnici marine su i sami sudjelovali u Trci oko Krka kao članovi posade jedrilice Cést la vie, ujedno i najveće jedrilice na regati.


Skiper pobjedničke posade Darko Jakovčić rekao je da je ova višednevna regata specifična jer je dosta komplicirana, a i konkurencija je jaka, stoga su neizmjerno sretni ovogodišnjom pobjedom. Posadi je ovo četvrti put da su se natjecali u Trci oko Krka, a propustili su samo prvo izdanje. Iako su prijašnjih godina imali pobjede u grupama, ovo im je prva ukupna pobjeda. Posada jedrilice Oštro je inače dio istoimenog jedriličarskog kluba iz Kraljevice.


Utrka službeno završava u nedjelju u 14 sati, no mnogi su u subotu ujutro rekli da smatraju da bi svi mogli stići do kraja dana. Završni domjenak i službeno proglašenje pobjednika organizirano je u Mitan Marini.Na ovogodišnjoj Trci oko Krka sudjelovalo je 20 jedrilica, a jedriličari ove godine sudjelovanjem u utrci skupljaju bodove i za novoformirani CRO ORC Offshore Cup.