Putujuća akcija

Traži se sportaš godine otoka Krka za 2019.

Mladen Trinajstić

Pravovremene i potpune prijave razmatrat će i ocjenjivati Odbor za proglašenje najsportaša otoka Krka, koji čine predstavnici svih krčkih općina i Grada KrkaDOBRINJ – Općina Dobrinj, koja će ove godine biti domaćin završnice izbora sportaša godine otoka Krka, objavila je javni poziv za prikupljanje pisanih prijedloga za izbor otočnih najsportaša za 2019. godinu. Prijedlog svojih kandidatkinja i kandidata za sportske laureate u akciji koju, sad već tradicionalno, svake godine organizira i ugošćuje druga krčka jedinica lokalne samouprave, tako će tijekom ovog tjedna moći davati sve sportske udruge koje djeluju na otoku Krku, kao i sve jedinice lokalne samouprave s tog kvarnerskog otoka.


Tri dobne kategorije


Kao i u svim dosadašnjim izdanjima ove »putujuće« akcije, birat će se, proglašavati i nagrađivati najbolji među najboljima, odnosno najsupješniji u protekloj godini u kategorijama sportaš(ic)a do 14 godina starosti, potom najuspješnijih u starosnoj kategoriji od 14 do 18 godina, kao i u konkurenciji ponajboljih bodulskih seniorki i seniora. Osim u pojedničnoj konkurenciji, i ove će se godine tražiti, proglašavati i nagrađivati i svi oni najuspješniji u natjecanjima u momčadskim sportovima, odnosno u ekipnoj konkurenciji. Tako je u propozicijama javnog poziva naznačeno da će se, po već ustaljenoj praksi, i ovog puta u vrednovanju sportskih postignuća koja su na različitim natjecanjima ostvarile otočne ekipe i u akciji odabira najsportaša prošle, 2019. godine, tražiti najbolje ženske i muške ekipe do 18 godina starosti, ali i ekipe seniorki i seniora. Naravno, po dobroj i već ustaljenoj praksi, sveotočna sportska fešta koja će se, kad napokon jenjaju svi problemi i ograničenja vezana uz opasnosti od širenja zaraze koronavirusom, tijekom ove godine upriličiti u Dobrinju, bit će iskorištena i za uručenje svih onih prigodnih nagrada, plaketa i priznanja pojednicima i sportskim kolektivima koji ove godine slave neki od jubileja.


Novčane nagrade


Kako doznajemo od organizatora natječaja koji svake godine okupi cjelokupnu sportsku kremu otoka Krka te na taj način i prigodno predstavi sva ona najvrednija i najdojmljivija natjecateljska ostvarenja brojnih talentiranih otočnih sportašica i sportaša, svaki će otočni klub u pojedinoj kategoriji moći prijaviti najviše dva svoja kandidata. Treba reći i da će, osim prigodnih plaketa, nositelje naslova najsportašica i najsportaša otoka Krka u 2019. godini i ovog puta organizatori natječaja nagraditi i simboličnim novčanim nagradama. Tako će laureati u pojedinačnim kategorijama biti nagrađeni s po tisuću kuna, dok će najbolje ekipe dobiti nagrade »teške« dvije tisuće kuna. Pravovremene i potpune prijave razmatrat će i ocjenjivati Odbor za proglašenje sportaša godine otoka Krka, koji čine predstavnici svih krčkih općina i Grada Krka, a sve sukladno odredbama Pravilnika o radu tog tijela.


Rok 27. ožujka
Prijedlozi se, sve do ovog petka, 27. ožujka, najkasnije do 15 sati dostavljaju na adresu Općine Dobrinj (Dobrinj 103, 51514 Dobrinj) ili putem e-maila na adresu: [email protected], uz naznaku »Za sportaša godine otoka Krka za 2019. godinu«