Kosinj

TKO TO U LICI KRADE OVCE? Migranti ne kradu po deset janjaca odjednom

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Noćas je iz štale u selu Lipovo Polje u Kosinjskoj dolini nepoznati počinitelj ukrao 10 janjaca, vlasništvo 68-godišnjaka iz Lipova Polja. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.KOSINJ – Zadnjih su dana učestale informacije o krađama janjaca diljem Like. Pri tome vlasnici ukradene stoke počesto niti ne reagiraju kada im nestane jedno janje, što se najčešće i događa.


Noćas je iz štale u selu Lipovo Polje u Kosinjskoj dolini nepoznati počinitelj ukrao 10 janjaca, vlasništvo 68-godišnjaka iz Lipova Polja. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Nestanak jednog janjca vlasnici stada uglavnom pripisuju predatorima, pri čemu su vukovi i sve brojniji čagljevi na vrhu hranidbenog lanca.
Na širem području Plitvičkih jezera, Vrhovina i planine Ljubovo nestanci janjaca često se vežu s rutama migranata i njihovim povremenim provalama u nenastanjene kuće.


Pri tome je teško za povjerovati da će migrantska sirotinja ukrasti stado janjaca, kao što je zadnji slučaj u Kosinju, delicije dostatne za prehranu 150 ljudi.