Lokalna akcijska grupa Lika

„Tesla za društveno korisno učenje“: Sajam udruga kao „Lika u malom“

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Tijekom Sajma posjetitelji su razgovarali sa predstavnicima udruga na njihovim informativnim štandovima, sudjelovali u programima rada udruga, na predavanjima, za najmlađe su priređene radionice s animacijama, a svi su se sudionici Sajma pogostili autohtonim ličkim delicijama.GOSPIĆ – Lokalna akcijska grupa Lika održala je danas drugi po redu Sajam udruga u okviru projekta „Tesla za društveno korisno učenje“. U holu Kulturno informativnog centra Gospić nazočnima se obratila Martina Jurković, stručna suradnica LAG-a Lika za pripremu i provedbu projekata.


-Ovo je prigoda da bi mnoge udruge, društva i škole s ovoga područja pokazale djelić svojih vještina i rezultata rada i s time upoznale širu zajednicu. Današnji sajam udruga dio je nacionalne manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga 2019.“. Na ovoj priredbi ćemo vidjeti 14 udruga i jedan KUD s šireg područja Otočca, Ličkog Osika i Gospića, rekla je Martina Jurković.


Osim jačanja prepoznatljivosti rada udruga nastoji se potaknuti aktivnije uključivanje građana u razvoj i oblikovanje zajednice.
Tijekom Sajma posjetitelji su razgovarali sa predstavnicima udruga na njihovim informativnim štandovima, sudjelovali u programima rada udruga, na predavanjima, za najmlađe su priređene radionice s animacijama, a svi su se sudionici Sajma pogostili autohtonim ličkim delicijama.