Brojni događaji

Tesla in Lika festival: Mnoštvo događaja na manifestaciji koja počinje večeras s velebitskim vilama

Marin Smolčić

Foto M. Smolčić

Foto M. SmolčićGOSPIĆ Na području grada Gospića i Baških Oštarija održat će se u vremenu od 6. do 9. lipnja prvi „Tesla in Lika festival“. Kreiran je da privuče što veći broj aktivnih gostiju svih dobi u grad i njegovu okolicu, s ciljem predstavljanjem ovoga područja kao vrlo pogodnog za ciklo turizam, potaknuti gradnju i obilježavanje novih biciklističkih staza. Činjenica da se tenis u Gospiću igrao 1900. godine, kad je i osnovan prvi teniski klub u Hrvatskoj. Prije 65 godina osnovan je hrvački klub, a prije 72 godine osnovan je nogometni klub Žabica. Imajući u vidu bogatu sportsku povijest ovog dijela Hrvatske jedan od ciljeva ovog projekta je po prvi put organizirati utrku „Tesla run trail“ na lokalitetu Baške Oštarije na Velebitu. U organizaciji ovoga projekta sudjeluju Lokalna akcijska grupa Lika, Lika destination i Hana tours Zelengaj iz Gospića. 


Početak ove manifestacije organizira se večeras, 6. lipnja na lokalitetu Stupačinovo na Baškim Oštarijama od 18.30 sati kada će nam kostimirani glumci pričati legende o velebitskim vilama. Kada padne mrak posjetitelji će moći gledati zvijezde pomoću teleskopa i gledati filmove pod zvijezdama. Petak je rezerviran za natjecanje učeničkih skupina u robotici. Dogodite će se to na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, u organizaciji nekoliko Zajednica za tehničku kulturu. Vidjet ćemo i vožnju triju bolida „RITEH rancing team“ iz Rijeke, nastupe KUD-ova, uz kušanje tradicijskih ličkih delicija. Večernji sati donijet će nam Rock spektakl uz rijeku Novčicu gdje nastupaju grupe Vatra, Pavel i Detour /acustic.


Ove subote, trećega dana   „Tesla in Lika Festival“, ishodišna točka bit će također središnji gradski trg gdje će se prezentirati brojni sportovi i klubovi. Svjedočit ćemo i amaterskom bicikliranju do Tesline rodne kuće u Smiljanu, a večernji sati će opet pripasti grupama Detour i Pavel. Zadnji dan ove raznolike manifestacije bit će u znaku dvaju brdskih biciklističkih utrka na Baškim Oštarijama.