Ugošćeni ugledni gosti iz javnog života

Svečani prijem Grada Opatije: Promjena vlasništva u LRH događaj godine

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Od novog vlasnika i uprave očekujemo iskorak u razvoju tvrtke i značajnije uključivanje u kulturni i zabavni život grada – rekao je gradonačelnik Ivo DujmićOPATIJA  Svečani prijem Grada Opatije u povodu Božića i Nove godine okupio je mnogobrojne ugledne goste iz javnog života Grada Opatije i s područja PGŽ-a.


Uz čašu pjenušca i glazbeni program tijekom kojega su nastupali Martina Majerle i Aleksandar Valenčić, uzvanicima su najbolje želje za predstojeće blagdane izrazili predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin i gradonačelnik Ivo Dujmić. Iskoristili su svoje govore i da se kratko osvrnu na proteklih 365 dana.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA

 


– U vrijeme kad se približava kraj kalendarske godine, mi vijećnici Gradskog vijeća podvlačimo crtu pod sve ono što smo u proteklih godinu dana učinili za svoje građane. Tijekom deset održanih sjednica, na kojima su donesene brojne važne odluke, izdvojio bih jednu, možda od povijesno najznačajnijih, tijekom koje je gradonačelnik donio odluku o neprihvaćanju obvezujuće ponude za prodaju gradskog, a ujedno i liburnijskog paketa dionica LRH. Radi se o odluci koju sigurno nije bilo lako donijeti, ali ne mogu se oteti dojmu da je donesena bez detaljnih analiza stručnjaka koji su bili angažirani prije nekoliko godina kad se donosila odluka o prodaji višestruko manje vrijednog paketa dionica hotela LRH u Cavtatu. Nastojali smo skrenuti pažnju izvršne vlasti na goruće opatijske probleme poput načina i učestalosti odvoza otpada, kršenja odluke o zabrani izvođenja radova tijekom sezone, nedovoljne transparentnosti kod dodjele koncesijskih odobrenja, kao i odluke vezane uz parkirnu politiku. Ta naša nastojanja rezultirala su, doduše u manjem dijelu, zajedničkim izmjenama gradskih odluka u smjeru pronalaženja boljih i transparentnijih rješenja – rekao je Kirigin i najavio da će se usvajanjem novih prostorno-planskih dokumenata u budućnosti onemogućiti daljnja izgradnja mastodonata u najužem centru grada.


Ivo Dujmić je zahvalio nazočnima na svemu što su zajedničkim snagama uspjeli postići te istaknuo da vjeruje da će u novoj 2020. godini uspjeti napraviti još više.


– Opatijska rivijera je cjelina koja se kao jedinstvena destinacija treba predstavljati unutar PGŽ-a. Raduje me što je ova turistička godina bila jedna od najboljih za Opatiju te smo proglašeni najuspješnijom hrvatskom destinacijom kulture i gastronomije. Najvažniji događaj ove godine bila je promjena vlasništva u LRH, a Grad Opatija dolaskom novog većinskog vlasnika ostaje strateški partner s paketom od 25 posto plus jedne dionice. Od novog vlasnika i uprave opravdano očekujemo iskorak u razvoju tvrtke i značajnije uključivanje u kulturni i zabavni život grada, kao moderne društveno odgovorne tvrtke koja će znati prepoznati kvalitetu i stručnost kadrova – rekao je Dujmić i naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da se uspjelo zadržati sve uvedene pogodnosti za sugrađane, budući da mu je kvaliteta života ljudi u Opatiji prioritet.