Dobra navika 75-godišnjeg pomorca

‘Sve je to u glavi’: Bribirski zet svakodnevno se kupa u moru, iako mu je temperatura trenutno jedva 9 stupnjeva

Franjo Deranja

Ivo Poljanić na zimskom kupanju u »Bribirskoj dražici« / Snimio Franjo DERANJA

Ivo Poljanić na zimskom kupanju u »Bribirskoj dražici« / Snimio Franjo DERANJA

Ne provjerava temperaturu mora nikada i nikakvim instrumentom, već uđe u more i otpliva svoju dionicu. Tako je bilo i ovog četvrtka, a tko je želio provjeriti – na termometru Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske stajalo je za ovo područje: zrak 14, a more 9,2 stupnjeva Celzija!NOVI VINODOLSKI Umirovljeni pomorac i bribirski zet, 75-godišnji Pelješčanin Ivo Poljanić, svakodnevno se kupa u moru, i zimi, a ne samo ljeti!


Kad je sa suprugom Milicom u Bribiru, okupa se na Bribirskoj obali i u »Bribirskoj dražici« u Novom Vinodolskom, a kad su supružnici Poljanić u Rijeci, onda slijedi njegovo kupanje na Pećinama.


Ne provjerava temperaturu mora nikada i nikakvim instrumentom, već uđe u more i otpliva svoju dionicu. Tako je bilo i ovog četvrtka, a tko je želio provjeriti – na termometru Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske stajalo je za ovo područje: zrak 14, a more 9,2 stupnjeva Celzija!
– Sve je u glavi – reče Ivo i otpliva još koji zaveslaj prsnim stilom dalje od iznenađenih i začuđenih promatrača, šetača.