Četiristotinjak građana u akciji

ŠUME SU ŽIVOT Osam tisuća sadnica posađeno na lokaciji Šaroglin

Karolina Krikšić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Tijekom današnjeg dana građani su sadili smreke i jele te manji broj voćkarica kako bi se postigla bioraznolikost, a raznolikost, ona generacijska, bila je prisutna i među građanima-volonterimaDELNICE Više od četiristo građana iz svih dijelova Hrvatske sudjelovalo je danas u akciji »Šume su život« što ju je organizirala tvrtka Croatian Way u suradnji s Hrvatskim šumama.


Osam tisuća sadnica posađeno je na lokaciji Šaroglin na kojoj je krajem 2017. godine došlo do velikog broja vjetroizvala što je, tek posljednja u nizu prirodnih neprilika koje od 2014. godine pogodile goranske šume.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA

Naime, prvo je štetu napravio ledolom, zatim potkoranjak, a onda i olujni vjetar, a stradala je i bjelogorica i crnogorica. Tijekom današnjeg dana građani su sadili smreke i jele te manji broj voćkarica kako bi se postigla bioraznolikost, a raznolikost, ona generacijska, bila je prisutna i među građanima-volonterima.


– Devastacija šuma jako utječe na živote ljudi u Gorskom kotaru. Zato mi je drago da smo ne samo detektirali problem, nego i pronašli njegovo rješenje. U akciju su se uključile sve generacije – od petogodišnjaka do umirovljenika u dobi od osamdeset godina. Među sudionicima akcije su građani iz Pule, Rijeke, Šibenika, Čakovca, Zagreba i Siska. Ovo što danas radimo, utjecat će na naše unuke, istaknuo je  organizator akcije Saša Kajfeš, direktor tvrtke Croatian Way.


Nakon pošumljivanja, druženje za sve sudionike akcije nastavljeno je u Delnicama gdje je organiziran ručak te zabava uz koncert grupa »Belfast food« i »Impuls«.