T-nest

Što se događa s elitnim ‘Teslinim gnijezdom’ Gorana Štroka? Na gradilištu nema ni jednog radnika

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićLOVINAC Od brojnih projekata koji se u provode u Lici najviše pozornosti javnosti usmjereno je na elitno hotelsko naselje T-nest uglednog poduzetnika Gorana Štroka iz Rijeke.


„Teslino gnijezdo“ prostirat će se na više od 14 hektara, a vrijednost projekta je oko 15 milijuna eura. Obilazak ovoga resorta u izgradnji PR stručnjaci iz tvrtke „Jadranski luksuzni razvoj“ prije su dočekivali s radošću. Ovoga puta ponešto drukčija priča.


U upravnoj zgradi na gradilištu, odnosno u kontejneru, potrajalo je komunikacijsko „natezanje“ da bi nakon 15-ak minuta netko meritoran od PR-a zaključilo kako je „loše vrijeme za fotografiranje“. Ponavljam nazočnima kako su istovjetni uvjeti za fotke bile u ožujku, ali sam tada kao novinar bio rado primljen u krug gradilišta. Preostalo mi je samo fotografi naselje s javnih puteva.
Usporedbom fotografija iz ožujka i listopada nama laicima se čini kako se u pola godine malo toga promijenilo. Za informaciju smo zamolili Nikolinu Vicelić, PR-stručnjakinju. Na primjedbu kako mi se čini da se u vizuri naselja malo toga promijenilo unatrag pola godine, stiže pomalo zajedljivo pitanje jesam li po struci građevinski inženjer kada to zaključujem!?!


Odgovor na ostale novinarske upite stigao je sutradan u pisanom obliku.


– U proteklih nekoliko mjeseci  radovi na gradilištu budućeg resorta T-nest, smještenog u Lovincu, koji je ‘green field’ investicija,  bili usmjereni na izuzetno kompleksnu sanaciju jezera i na složenu  infrastrukturu budućeg resorta površine 14,3 hektara, koja uključuje vodovodnu i hidrantsku mrežu, kanalizaciju te elektroinstalacije.


Osim navedenog, završeni su platoi za sve platne kuće,  armirano betonska ploča za glavni restoran, te podrumska etaža recepcije i multifunkcionalna dvorana. Dio radova se radi i izvan gradilišta (priprema i proizvodnja drvenih kuća) nakon čega slijedi montaža na gradilištu. 


Glavni izvođač radova na gradilištu je lokalna tvrtka „GS gradnja“.Projekt se financira osobnim kapitalom vlasnika i kreditom domaćih banaka. Otvorenje T-nesta se planira u sezoni 2020. godine, te vjerujemo da će ovaj inovativni, luksuzni eko resort, koji će u budućnosti zapošljavati 70-tak djelatnika, najviše s lokalnog područja, potaknuti i ostale ulagače na investiranje u razvoj i budućnost Like, stoji u dopisu Nikoline Vicelić.


U ovom, inače korektnom odgovoru, izostali su službeni podaci po kojima lokalni novinari doznaju kako kasne radovi na ovom grandioznom projektu pa će, navodno, investitor morati angažirati novog izvođača radova.Taj detalj je u PR odgovoru zaobiđen. Na gradilištu nismo uspjeli vidjeti niti jednog radnika, iako smo četvrtkom obišli teren. Netko je „zaobišao“ i tisuće sadnica različitih vrsta biljaka koje na ulazu u T-nest čekaju da ih se posadi u budućem elitnom naselju. Čini se kako su sadnice, baš kao i kuće, za sada na čekanju.