Interes javnosti

Što je istina oko incidenta sa službenim autom? Priskić tvrdi: ‘Nisam pobjegao nakon nezgode’

Aleksandra Kućel Ilić

Emil Priskić

Emil Priskić

Pitanje Igora Puža (AM) na sjednici Vijeća izazavalo je značajan interes jer Ivo Dujmić u tom trenutku nije znao za incident, a sam zamjenik gradonačelnika nije se javio i odgovorio na pitanje jer se »nije osjećao prozvanim«OPATIJA – Pitanje vijećnika Igora Puža (AM) na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Opatije, a zanimalo ga je tko je izazvao prometnu nezgodu vozeći službeno gradsko vozilo te potom pobjegao s mjesta nesreće, pobudilo je zanimanje javnosti. Sjednica se prenosi i može se pratiti putem interneta pa je mnoge zaintrigiralo što se zapravo odigralo i zbog čega se istina taji. Naime, gradonačelnik Ivo Dujmić u tom trenutku kada je pitanje postavljeno, nije imao informaciju da je do takvog incidenta došlo, a istina o ovom slučaju je plasirana jučer na službenom gradskom web portalu, gdje je objavljen »odgovor zamjenika gradonačelnika Emila Priskića vijećniku Igoru Pužu«.


Puž dobro informiran


Tako se sa zakašnjenjem saznalo da je do prometne nezgode zbilja došlo i da je vijećnik Puž bio dobro informiran, no ostalo je »visjeti u zraku« zbog čega odmah, na samoj sjednici, sve ovo što je naknadno dao u pisanom obliku, nije objasnio sam zamjenik Priskić koji je bio na sjednici i koji je bio za volanom gradskog službenog vozila.


Kako bi javnost bila upoznata s istinom, prenosimo njegov pisani odgovor na vijećničko pitanje, objavljen jučer na službenim internetskim stranicama Grada Opatije.
U odgovoru na vijećničko pitanje Igora Puža postavljeno na 28. sjednici Gradskog vijeća, tko je »pobjegao« nakon prometne nesreće sa službenim automobilom Grada Opatije, Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika je napisao:


– Dana 26. studenog 2019. godine oko 11 sati u Ulici Viktora Cara Emina na parkiralištu kod ulaza u Park Angiolina kretanjem u rikverc pri pokušaju parkiranja službenog automobila reg. oznake RI433LR ogrebao sam zadnjim lijevim branikom automobil reg. oznake RI6899F u predjelu vrata.


Izašao sam iz auta i nakon nekoliko minuta čekanja, a kako vlasnika oštećenog vozila nije bilo u blizini, fotografirao sam oštećenje i poziciju oštećenog vozila te na svoju vizitkartu upisao »nazovite me, ogrebao sam Vam auto« i istu stavio na vjetrobransko staklo ispod brisača oštećenog automobila.


Ogrebao automobil


Nakon oko 60 minuta nazvala me je vlasnica automobila gđa M. R.G., kojoj sam objasnio da sam ogrebao njezin automobil i da ćemo se nakon njenih i mojih obveza u toku dana sastati kako bih potpisao Izjavu osiguranika o prometnoj nesreći. Isto smo obavili oko 19 sati u PP Opatija.


Prometnu nezgodu prijavio sam sutradan osobi zaduženoj za vozni park Grada Opatije g. D.M. Na Gradskom vijeću nisam reagirao na pitanje vijećnika jer se nisam osjećao prozvanim. Naime, nisam pobjegao nakon prometne nezgode, ostavio sam svoje podatke na oštećenom vozilu te obavio sve potrebne radnje koje se u takvim slučajevima i poduzimaju.


Nova rubrika za jaču transparentnost


Na našoj mrežnoj stranici uveli smo novu rubriku »Odgovori na vijećnička pitanja« u kojoj ćemo objavljivati odgovore na pitanja postavljena na sjednicama Gradskoga vijeća, za koje su vijećnici tražili pisani odgovor i dodatno pojašnjenje. Odgovori će biti dostupni istodobno kada ih stručne službe Grada pripreme i pošalju vijećnicima.Razlog za tu novinu je transparentnost rada Grada Opatije i Gradskog vijeća, kako bi informacije bile pravovremeno dostupne široj javnosti – stoji u pojašnjenju objavljenom