Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom

Sramotni vandalski čin u Istri: Kombi za invalide išarali natpisom “g***a četnička”

P. N.

FOTO/Facebook

FOTO/Facebook

"U što se to pretvaramo i kamo ide društvo?", pitaju se u Društvu osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre.Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre požalilo se da im je netko na kombi napisao “govna četnička”. Kombi je bio parkiran na parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc.


“U noći s 5. na 6. studenog 2019. godine na parkiralištu ispred DC Rojc, u vandalskom je činu nastradao naš kombi i prometni znakovi koji označavaju parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom” stoji na Facebook stranici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre.


“Policija je obavila uviđaj. No ostaje tuga, ljutnja i žalost. U što se to pretvaramo i kamo ide društvo kada meta vandala postaju vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom? Iako želimo vjerovati kako je ovo čin pojedinaca, a ne stav zajednice, neminovno je zapitati se, da li su nakon svih “drugačijih” i osobe s invaliditetom došle na red?”, pitaju se iz Društva na svojoj Facebook stranici.
O gnjusnom se činu oglasila Maja Šarić, predsjednica Demokrata Istre. “Vezano uz vandalski čin kojem je u noći s utorka na srijedu žrtvom bilo vozilo Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, kao Demokrati Istre oštro osuđujemo taj gnjusni čin, te se nadamo da će institucije odraditi svoj posao i da će počinioci biti uhvaćeni i adekvatno kažnjeni.


Bez obzira da li se radi o obijesti delikvenata, ili pak o ciljanom činu pojedinca, možda i skupine za dodatno srozavanje stanja u društvu, odnosno izazivanje nemira kod građana, sramotno je da se takve stvari dešavaju u Istri, regiji koja je bar do sad bila primjerom tolerancije, multietničnosti i suživota. Ovo nije Istra u kojoj smo odrasli, ovo nije Istra kakvu želimo!”, poručuje Maja Šarić, a prenosi Glas Istre.


FOTO/Facebook


FOTO/FacebookFOTO/Facebook


FOTO/FacebookFOTO/Facebook


FOTO/Facebook