POČETAK RADOVA

Sportski centar u Dobreću do lipnja, investicija je vrijedna 480 tisuća kuna

Aleksandra Kućel Ilić

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Centar će pored ugostiteljskog objekta sadržavati sportski dječji kutak sa spravama za vježbanje, boćalište te multifunkcionalni teren za mali nogomet, košarku, odbojku i badmintonDOBREĆ – Želimo da životni standard građana koji žive na području Grada Opatije bude podjednak na cijelom teritoriju. Danas smo zato ovdje u Dobreću, gdje upravo započinje velika investicija – radovi čiji je cilj uređenje Sportsko-rekreacijskog centra Dobreć – rekao je jučer, na početku radova vrijednih 480 tisuća kuna, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.


Najavio je da će postojeći objekt na boćariji biti u potpunosti energetski obnovljen, rekonstruirat će se nadstrešnica vanjskog prostora, postaviti nova rasvjeta terena te električni priključak potreban za održavanje različitih manifestacija, od Marunade nadalje.


Bespovratna sredstva


Novi Sportsko-rekreacijski centar Dobreć će pored ugostiteljskog objekta i prostora za društvene namjene sadržavati sportski dječji kutak sa spravama za vježbanje, boćalište te multifunkcionalni teren za mali nogomet, košarku, odbojku i badminton.
Izvođač radova je tvrtka Skala iz Jurdana, a rok za dovršetak radova 8. lipnja.


Za prenamjenu postojeće građevine u sportsko-rekreacijski centar, Grad Opatija je na natječaju Lokalne akcijske grupe Terra Liburna dobio bespovratna sredstva u iznosu od 388 tisuća kuna.


Riječ je o natječaju za ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Bespovratna sredstva osigurana su iz proračuna Europske unije, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te državnog proračuna RH.


Kako se moglo čuti jučer u Dobreću, projekt uređenja sportsko-rekreacijskog centra ukupno je vrijedan 480 tisuća kuna, a 80 posto sredstava je bespovratno te će razliku u iznosu od 92 tisuće kuna osigurati Grad Opatija iz proračuna.


Opatijski gradonačelnik je uz jučerašnje radove najavio »proljetni investicijski val«, istaknuvši da je »svaki mjesni odbor jednako važan«.


– Cijeli će prostor biti prikladno uređen za održavanje raznih manifestacija, osobito za našu Marunadu u Dobreću.


Bit će uređena i pristupna cesta, a u pregovorima smo i oko otkupa dijela susjednog zemljišta kako bismo zaokružili investiciju. Uređeni prostor ćemo predati na upravljanje Mjesnom odboru, kako bismo organizirali društveni život u mjestu – naveo je Dujmić, po čijim je riječima sada »vrijeme da se s riječi prijeđe na djela« te će uskoro započeti i druge planirane investicije u opatijskome zaleđu.


Kvaliteta života


Na području Dobreća živi nešto manje od 400 mještana, a lokacija na kojoj se gradi sportsko-rekreacijski centar je oduvijek bila mjesto okupljanja i druženja ljudi.


– Naši su stariji mještani sami sagradili objekt boćarije, a nakon ove investicije koja nam puno znači, sigurna sam da ćemo imati bolje mogućnosti za ostvarenje naših planova u smjeru podizanja kvalitete života.


Upravo takav moderniji prostor je ono što je Dobreću do sada nedostajalo – istaknula je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Dobreć Lorena Bašan, kojoj je u planu kada se radovi dovrše, organizirati razne društvene događaje.