Stjecanje jahačke dozvole

Senjski konjički klub Ana poziva na vikend tečajeve jahanja

Dorotea Prpić

Tečaj će voditi iskusni trener prof. Zdravko Petrović / Snimila Dorotea PRPIĆ

Tečaj će voditi iskusni trener prof. Zdravko Petrović / Snimila Dorotea PRPIĆ

Osim što je dobro za rehabilitaciju i tjelovježbu, jahanje je izvrstan lijek za naš um – ističe predsjednik senjskog jahačkog kluba Jure TurinaSENJ  Konjički klub Ana iz Senja poziva na tečajeve jahanja, a kako ističe predsjednik Kluba Jure Turina, tečaj će se provoditi vikendima poslijepodne od 15 do 19 sati.


Tečaj jahanja će voditi iskusni trener prof. Zdravko Petrović, a sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela, nakon čega slijedi polaganje ispita i stjecanje jahačke dozvole.


– Pozivamo djecu i sve zainteresirane da nauče osnove jahanja. Osim što je dobro za rehabilitaciju i tjelovježbu, jahanje je izvrstan lijek za naš um. Naučenim osnovama jahanja pridonosite svijesti o vlastitom tijelu, njegovom pravilnom držanju i zdravlju općenito. Jedna minuta jahanja ima učinak kao da ste napravili 90 samostalnih koraka, a primjereno je svim uzrastima – kaže predsjednik senjskog konjičkog kluba Jure Turina i dodaje da su konji nepovjerljive, bojažljive i plahe životinje, ali kada se naučimo ophoditi prema njima, naučit ćemo se ophoditi i prema ljudima.