Priznanja za 2019.

Sanja Lotspaich, Enrico Marotti, strijelkinje i odbojkaši na pijesku najbolji sportaši Opatije

Marina Kirigin

Dobitnici priznanja za najbolje sportaše Grada Opatije / Snimio Marko GRACIN

Dobitnici priznanja za najbolje sportaše Grada Opatije / Snimio Marko GRACIN

Prva imena opatijskog sporta su Sanja Lotspaich, članica Športsko ribolovnog kluba Ičići, Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, odbojkaši na pijesku te strijelkinjeOPATIJA  Sanja Lotspaich, članica Športsko ribolovnog kluba Ičići i Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, najbolji su sportaši Grada Opatije u 2019. godini.


Na svečanosti sporta i sportskih postignuća u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«, u nazočnosti brojnih uzvanika, sportaša, predstavnika Grada Opatije, opatijskog sportskog saveza, PGŽ-a, Zajednice sportova PGŽ-a i Hrvatskog olimpijskog odbora, uručene su nagrade laureatima – najboljim pojedincima, ekipama i sportskim djelatnicima.


Vološćanski windsurfer Marotti višestruki je dobitnik nagrade za najuspješnijeg sportaša pod Učkom, a nedavno je primio i najvišu državnu nagradu za sport Franjo Bučar.
U prošloj godini dvostruki je državni prvak u dvije discipline jedrenja na dasci i zauzeo je deveto mjesto u Svjetskom kupu. Ičićanska ribolovka Lotspaich u prošloj je godini zauzela 12. mjesto na Svjetskom prvenstvu i osvojila svjetsku ekipnu broncu.


Najbolja momčad u protekloj godini je ona Kluba odbojke na pijesku za koju su nastupali Filip Silić, Nikša dell’Orco, Ivan Đorđević, Marko Plavšić, Aleksandar Gavrilov, Marko Ličina, Marko Grgurić i Davor Bogdanović, dok je najuspješnija ženska seniorska ekipa bila ona Streljačkog kluba DVD-a Opatija u sastavu Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac, Suzana Lunder, Lucia Novak i Kristina Brozović Šokčević.


Najbolji sportaši Opatije u 2019. / Snimio Marko GRACIN


Najbolji sportaši Opatije u 2019. / Snimio Marko GRACINIzuzetni rezultati


– Na području grada Opatije registrirano je 1.100 sportaša u 34 kluba koji su u 2019. osvojili na stotine odličja na međunarodnim, nacionalnim i regionalnim natjecanjima – rekao je u uvodu priredbe Dragutin Galina, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije i čestitao sportašima na izuzetnim rezultatima koje su postigli u prošloj godini.


Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije (u sastavu Zlata Torbarina, Kristina Tubić, Mario Šikić, Igor Puž, Dragutin Galina, Višnja Hrmić i Fernando Kirigin) osim izbora najboljih seniora, imali su i težak zadatak izbora najuspješnijih mladih sportaša.


Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Roko Stipanović iz Yacht Cluba Croatia Opatija, najbolja juniorka je Gala Zukić iz Speed badminton kluba Pešekani, dok je nagrada za najuspješniju žensku juniorsku ekipu dodijeljena Streljačkom klubu DVD-a Opatija (Natali Voskion, Ana Kukuruzović, Iva Kukuruzović i Matea Kršanac).


Najuspješniji kadet u protekloj godini bio je Mauro Štiglić iz Automobilističkog kluba Opatija motorsport, najuspješnija kadetkinja Iva Kukuruzović iz Streljačkog kluba DVD Opatija.


Mauro Štiglić, Leo Radovanić i Vito Ćoza iz Automobilističkog kluba Opatija motorsport najuspješnija su muška kadetska ekipa, dok je za najbolju žensku kadetsku ekipu proglašena ekipa Kluba odbojke na pijesku u sastavu Andrea Koraca, Mia Volarić, Sara Bušljeta, Andra Šahinović, Ema Barać i Franka Lukežić.


Najbolji sportaši Opatije u 2019. / Snimio Marko GRACIN


Najbolji sportaši Opatije u 2019. / Snimio Marko GRACINPosebna priznanja


Posebno priznanje za postizanje vrhunskih sportskih rezultata dobili su: Dora Biondić i Kornelija Hunčak iz Teniskog kluba Opatija, Saša Bitterman iz Automobilističkog kluba Opatija motorsport te seniorska ekipa Nogometnog kluba Opatija.


Najuspješniji trener je Juraj Divjakinja iz Yacht Cluba Croatia Opatija, a posebno priznanje otišlo je u ruke trenera Zorana Bogolina iz Nogometnog kluba Opatija.


Na opatijskoj svečanosti nagrađeni su i perspektivni sportaši – Ema Mihalić iz Rukometnog kluba Liburnija Opatija, Dominik Kolak iz Vaterpolo kluba Opatija, Vita Erceg iz Jedriličarskog kluba Opatija, Leon Buršić iz Karate kluba Opatija, Kristijan Kurti iz Nogometnog kluba Opatija te Josipa Grčević iz Odbojkaškog kluba Opatija.