Velika obljetnica

Rođendanska fešta Radija Gorski kotar puna emocija

Danijela Pleše

Foto D. Pleše

Foto D. Pleše

U dupkom punoj dvorani Doma sportova, uz humanitarni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, DiM-a i Ausswinkl muzikanata te uz kratko podsjećanje na početke prije pola stoljeća, proslavljen veliki jubilejDELNICE – U večeri punoj emocija, ispunjenoj glazbom Tomislava Bralića i klape Intrade, osebujnim nastupima vokalne skupine DiM i Ausswinkl muzikanata, imali su priliku uživati posjetitelji u dupkom punoj dvorani Doma sportova u Delnicama u povodu 50. rođendana Radija Gorski kotar.


– Prošlo je već 50 godina od prvog javljanja u eter našega radija, stoga smo odlučili u studenome, kada je i službeno počeo s radom, veliku obljetnicu prigodno obilježiti dvama događanjima. Prvo je, kao naš rođendanski poklon slušateljima Radija Gorski kotar, ovaj humanitarni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, gdje kao predgrupa nastupa vokalna skupina DiM te nakon koncerta Ausswinkl muzikanti. Prihod od koncerta ćemo namijeniti organiziranju izleta i druženju djece i osoba s posebnim potrebama koji djeluju pri udruzi Cross sport Delnice, a vodi ih srčana volonterka Marina Miličević.


Veliki interes publike


Svakako ćemo se potruditi da dio prihoda otiđe i u stručne institucije čiji su rad i aktivnosti vezane za skrb o razvoju i napredovanju djece s posebnim potrebama na području Gorskog kotara. Ostali smo impresionirani činjenicom da su već u prvom tjednu karte skoro rasprodane i velikim interesom publike iz cijelog Gorskog kotara, Primorja, Rijeke, Slovenije… Na to sam iznimno ponosan i sretan jer su ovakva događanja humanitarnog karaktera ipak rijetkost stoga nam je nama svima s Radija bila velika čast proslaviti na ovakav način 50. rođendan – izjavio je sadašnji direktor Radio Gorski kotar Miro Pleše.
Slavica Kljaić, jedna od glavnih novinarki i voditeljica, kako na radiju, tako i na ovoj svečanoj proslavi, u uvodnom dijelu u kratkim je crtama ispričala o povijesti Radija Gorski kotar, popraćeno glazbenim nastupima vokalne skupine DiM.


Dijanina zahvala


Potom je euforiju u dvorani izazvao sam nastup Tomislava Bralića i klape Intrade, da bi zatim taktovi Ausswinkl muzikanta podigli na noge sve prisutne. No, najemotivniji dio bio je dolazak na pozornicu Dijane Pašić, djevojke za koju se prije nekoliko godina, putem humanitarnog koncerta Tomislava Bralića te zahvaljujući velikodušnim Goranima, sakupio novac za kupnju medicinskog uređaja tada 10-godišnjoj Dijani koja boluje od neizlječive cistične fibroze. Ona je emotivnim govorom zahvalila svima prisutnima, a na pozornici su joj se pridružili i volonterka Marina Miličević zajedno s njenim prijateljem Adamom Milerom. Oni su se u ime Udruge kojoj ide dio humanitarnog prihoda zahvalili te time zaslužili veliki pljesak cijele dvorane…


Rođendan je proslavljen kako dolikuje, a Gorani su ponovno dokazali da su – kada je humanost u pitanju – oni jednostavno tu.